•Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε οικίες και λοιπούς χώρους

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παράδοση και τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, το οποίο υπέστη ζημιές από το σεισμό της Ελασσόνας.

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες μαθητών και των διδασκόντων του σχολείου. Είχε προηγηθεί από το Υπουργείο Υποδομών η παράδοση δύο ακόμη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο του Κοσκινά. Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Δήμος Παλαμά μετά τις σεισμικές δονήσεις κινήθηκε ταχέως και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προχώρησε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, προωθώντας προσωρινές λύσεις ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να επιστρέψουν στα δια ζώσης μαθήματα όταν ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται οι διαδικασία των αυτοψιών με τους δευτεροβάθμιους ελέγχους σε οικίες και λοιπούς ιδιωτικούς χώρους στο Δήμο Παλαμά. Όπως σημείωσε ο κ. Σακελλαρίου, με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, τέσσερις οικίες έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες». Πρόκειται για δύο οικίες στο Πεδινό, μία στον Παλαμά και μία στον Άγιο Δημήτριο οι οποίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες και οδεύουν προς κατεδάφιση. Παράλληλα άλλες 110 περίπου χαρακτηρίστηκαν «κίτρινες» και πρέπει να γίνουν εργασίες επισκευής.