Ολοταχώς προς τους 10.000 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού οδεύει ο Νομός Καρδίτσας. Μάλιστα κατέχει το υψηλότερο ποσοστό χορήγησης εμβολιαστικών δόσεων σε αναλογία με τον πληθυσμό σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Θεσσαλικούς Νομούς και συνολικότερα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδος.

Έως και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας είχαν γίνει 9.326 εμβολιασμοί, από τους οποίους οι 6.221 αφορούσαν την πρώτη δόση του εμβολίου και οι 3.105 τη δεύτερη. Σε ότι αφορά την υπόλοιπη Θεσσαλία, στο Ν. Λάρισας οι εμβολιασμοί έφθαναν τους 17.103, στο Ν. Τρικάλων τους 9.872 και στο Ν. Μαγνησίας τους 9.465. Στην αναλογία δόσεων- πληθυσμού, ο Νομός Καρδίτσας βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Συγκεκριμένα η αναλογία εμβολιαστικών δόσεων πληθυσμού έρχεται ως εξής:

• 8,2% στο Νομό Καρδίτσας

• 7,5% Νομός Τρικάλων

• 6% Νομός Λάρισας

• 4,5% Νομός Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα όπως έχει επισημάνει ο «Νέος Αγών» τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στο κλείσιμο νέων ραντεβού για τις ηλικίες άνω των 75 ετών με το εμβόλιο της Pfizer στα εμβολιαστικά κέντρα του νοσοκομείου και του Κ.Υ. Παλαμά. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα λειτουργεί, ωστόσο δεν επιτρέπει στους πολίτες να κλείσουν νέα ραντεβού.

Αρμόδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η δυνατότητα νέων ραντεβού θα δοθεί μετά την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Σε ότι φορά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της Astrazeneca, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά στα εμβολιαστικά κέντρα των Κ. Υγείας Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου.