Νέο χτύπημα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Νέος βομβαρδισμός πολυκατοικίας έγινε στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, με οβίδα χτυπήθηκε μια πολυκατοικία 12 ορόφων νωρίς το πρωί. Υπάρχουν δύο τραυματίες και 37 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί, σύμφωνα με την ίδια Υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές αναφορές για νεκρούς, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εγκλωβισμένους.

Να προσθέσουμε ότι από νωρίς το πρωί ηχούσαν σειρήνες στο Κίεβο, ενώ στη συνέχεια έπεσαν πύραυλοι ή οβίδες σε μια σειρά γειτονιές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι τις δύο τελευταίες ημέρες στόχος έχουν γίνει κατοικημένες περιοχές, με πυραύλους να χτυπούν πολυκατοικίες. Από χθες το βράδυ η πόλη είναι σε απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία ισχύει μέχρι το πρωί αύριο, Πέμπτη.

Βομβαρδισμός και στην Οδησσό

«Οι Ρώσοι κατακτητές άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές ακτές στην περιοχή της Οδησσού από τα πλοία», δήλωσε τη νύχτα ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών, Αντόν Γκεραστσένκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές Αρχές, σε δύο περιοχές δυτικά της πόλης έγινε ρίψη 90 τουλάχιστον οβίδων, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν από αέρα και θάλασσα. Η εφημερίδα Kyiv Independent αναφέρει επίσης ότι ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν τις ουκρανικές ακτές στην περιφέρεια της Οδησσού.

Επιθέσεις και στο Χάρκοβο

Οι επιθέσεις συνεχίζονται και στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας όπου τουλάχιστον 600 κτίρια έχουν καταστραφεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ. Μεταξύ αυτών σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλινικές.

Συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να αναφέρει σε νέο του μήνυμα ότι οι θέσεις των δύο πλευρών ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου.

«Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή».

Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».

Πηγή : in.gr