Παρέμβαση στην Οικολογική Γιορτή που διοργανώνεται στο Παυσίλυπο έκανε η Ανοιχτή Συνέλευση “Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα αιολικά πάρκα στα Αγραφα”

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη παρατηρήθηκε κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή των Αγράφων γεγονός που προκάλεσε απορία έως και αγανάκτηση στους Καρδιτσιώτες πολίτες…

Η Συνέλευση απευθύνει κάλεσμα για αύριο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 για άμεση απάντηση και μαζική παρέμβαση – ενημέρωση στα χωριά των Αγράφων. Αναλυτικά στο κάλεσμα τονίζεται:

«Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 21 Σεπτέμβρη στις 9.00
στον σταθμό των τρένων για μαζική παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων
Άμεση απάντηση και παρουσία στα χωριά
για την εμφάνιση μηχανημάτων έργου και διμοιρίας των ΜΑΤ στην περιοχή.
Αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων
Την Πέμπτη το πρωί στα βουνά των Αγράφων έκανε την εμφάνισή της μια διμοιρία των ΜΑΤ η οποία προφανώς βρέθηκε εκεί για να φυλάει τα μηχανήματα με τα οποία θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες ώστε να τοποθετηθούν οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στις κορυφές. Άλλωστε, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι εργολάβοι μπορούν να ανέβουν στο βουνό καθώς η μετατροπή της πανέμορφης και μοναδικής περιοχής των Αγράφων σε μια βιομηχανική ζώνη βρίσκει απέναντι τις τοπικές κοινωνίες και ένα αρκετά μεγάλο δυναμικό ανθρώπων που αντιτίθεται στη λεηλασία της φύσης.
Από την πλευρά μας, εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε κινητοποιηθεί με πολλούς τρόπους ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γνωστή η υπόθεση της λεηλασίας και της καταστροφής των Αγράφων καθώς και η επακόλουθη αντίσταση που έχει αναπτυχθεί. Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι εκδηλώσεις στα χωριά, οι μαζικές εκδηλώσεις και πορείες στην Καρδίτσα, οι εξίσου μαζικές και μαχητικές παρεμβάσεις έξω από το δημαρχείο για το μπλοκάρισμα της παραχώρησης δημοτικών στρεμμάτων για να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής, έχουν καταστήσει σαφές σε κάθε κατεύθυνση πως οι εγκληματικοί -για την φύση και τις τοπικές κοινωνίες- σχεδιασμοί θα βρουν απέναντι τους ισχυρές αντιστάσεις.
Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες, όλους τους κατοίκους των Αγράφων, όλους τους φίλους των βουνών, όλους τους αγωνιστές, σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση για την υπεράσπιση των Αγράφων, από τα σχέδια κράτους και επενδυτών.
Καλούμε το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και ώρα 9.00 σε συγκέντρωση στον σταθμό των τρένων στην Καρδίτσα, ώστε όλοι μαζί να ξεκινήσουμε για παρέμβαση στην περιοχή των Αγράφων και να δώσουμε μία πρώτη και άμεση απάντηση, με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία.»