Από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

“Τα απίστευτα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη μας τους τελευταίους μήνες που κορυφώθηκαν με την κλήση τεσσάρων αγωνιστών και μελών της “Ανοιχτής Συνέλευσης”, να δώσουν εξηγήσεις γιατί αγωνίζονται για την υπεράσπιση των Αγράφων, έχουν προκαλέσει ένα κύμα μαζικής αντίδρασης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην κοινωνία της Καρδίτσας αλλά και στο πανελλήνιο.

Συλλογικότητες, οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμια σωματεία, μαζικοί φορείς αλλά και απλοί πολίτες που είναι κατά της βεβήλωσης της περιοχής των Αγράφων, εχουν πάρει δημόσια θέση και στέκονται στο πλευρό όσων κλήθηκαν απο την αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις. Απαιτούν να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να σταματήσει κάθε απόπειρα δικαστικής δίωξης.

Καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στη λεηλασία της περιοχής των Αγράφων από τα “επενδυτικά” σχέδια και υπερασπίζονται τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα της έκφρασης και της διεκδίκησης.

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 η “Ανοιχτή Συνέλευση” καλεί σε συγκέντρωση στον Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας για μαζική συλλογική μετάβαση στο αστυνομικό τμήμα όπου οι αγωνιστές έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις.»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ