Ο Αθανάσιος Παππάς εξελέγη νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Σοφάδων, στη θέση του του Βασίλειου Αγγελόπουλου ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.
Κατά την εξέλιξη της διαδικασίας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Ηλίας Στουρνάρας, που αναδείχθηκε τρίτη σε εκλογική δύναμη, κλήθηκε να αναδείξει τον υποψήφιο γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου. Ως μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον και αρνήθηκε να θέσει υποψηφιότητα, αναφέροντας ότι πάγια θέση της παράταξής του είναι ότι δεν δίνονται από το νόμο ουσιαστικές αρμοδιότητες στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και γι’ αυτό το λόγο θα απέχει από τη διαδικασία εκλογής του γραμματέα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συμβουλίου απευθύνθηκε στην παράταξη του επιτυχόντος συνδυασμού από την οποία προτάθηκε ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παππάς Αθανάσιος, ο οποίος και αποδέχθηκε την υποψηφιότητα.

Κάλεσε όλα τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προβούν στην επικύρωση, με ψηφοφορία, της εκλογής του υποδειχθέντος υποψηφίου για το αξίωμα του Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρονική περίοδο μέχρι 6-11-2021.

Ακολούθησε, με ανάγνωση των ονομάτων των δημοτικών συμβούλων ψηφοφορία, κατά την οποία ο κ. Παππάς Αθανάσιος έλαβε δεκαέξι θετικές ψήφους, συγκέντρωσε δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Συμβουλίου, οπότε και εκλέγεται στη θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Γίνεται μνεία ότι δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία επικύρωσης της υποψηφιότητας ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Στουρνάρας Ηλίας, σύμφωνα με τη δήλωσή του.