Από το Σάββατο το πρωί η χώρα μπήκε και επισήμως στο δεύτερο Lockdown και η καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων… αναποδογυρίζει για μία ακόμη φορά και προσαρμόζεται αναλόγως με τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν εκ νέου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως συμβαίνει παντού, έτσι και στον αθλητισμό, αυτά τα μέτρα έρχονται να ισοπεδώσουν ο,τι έχει απομείνει όρθιο από την πρώτη φορά που μπήκε στον “πάγο” η ζωή μας την περασμένη άνοιξη!

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ασφαλώς το κυρίαρχο. Όλα τα υπόλοιπα έπονται! Μόνο που δεν μας πείθουν καθόλου όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, ότι πράττουν τα δεοντα γι’ αυτό!

Δεν μας πείθουν ότι είναι μόνο η σφοδρότητα της όντως σοβαρότατης πανδημίας που οδηγεί στα λουκέτα κι όχι το ξεχαρβαλωμένο σύστημα υγείας που το έχουν αφήσει στη μοίρα του και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, όπως συμβαίνει και στον λεγόμενο… οργανωμένο ευρωπαϊκό κόσμο! Εκεί που έπεφτε ο κόσμος σαν τις μύγες την περασμένη επειδή δεν υπήρχαν κρεβάτια και αναπνευστήρες και τα νούμερα ανεβαίνουν ξανά…

Το να βγαίνουν κοτζάμ επιστήμονες και να δηλώνουν ότι πρέπει να σταματήσει το 80% των χειρουργείων για ν’ αφοσιωθεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων στον Covid είναι αδιανόητο και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές σχετικα με τη γύμνια και τη διαχρονική εγκατάλειψη του ΕΣΥ.
Επίσης επιβεβαιώνει οτι τα μέτρα που λαμβάνονται και τα οποία έρχονται να καταποντίσουν τον κόσμο και σε οικονομικό και σε ψυχολογικό επίπεδο, γεγονός που επιδρά αρνητικά και στην υγεία του, μοιάζουν περισσότερο με κινήσεις πανικού!
Ο πανικός είναι μια φυσιολογική εξέλιξη όταν δεν έχεις προλάβει τον καιρό που πρέπει να πράξεις αυτά που πρέπει και σε παίρνουν αμπάριζα οι δυσάρεστες εξελίξεις…

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέσα σ’ αυτόν τον “κυκλώνα” που μας σαρώνει, ακόμη και τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι… κατά το δοκούν! Με δύο σταθμά! Του στυλ αλλού κολλάει, αλλού δεν κολλάει!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα περί αυτού βρίσκουμε στον αθλητισμό!
Απαγόρευσαν την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα αλλά επέτρεπαν φιέστες χιλιάδων έξω απ’ αυτά!

Απαγόρευσαν τη δράση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ολοκληρώνοντάς τα κατα τρόπο αχαρακτήριστο, αλλοιώνοντας τις διοργανώσεις, αλλά επέτρεψαν την διεξαγωγή αγώνων στη super league!

Απαγόρευσαν ακόμη και τις προπονήσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά επιτρέπουν ακόμη και τώρα την εξέλιξη των επαγγελματικών πρωταθλημάτων με ανόητες αιτιολογίες, ότι εκεί μπορούν να κάνουν εβδομαδιαία τέστ covid!
Και γιατί να μη μπορούν να κάνουν τεστ και οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι, είναι η απλουστευμένη ερώτηση! Η οποία, βεβαίως δεν έχει απάντηση, όπως και πολλές άλλες που ξεγυμνώνουν όλη αυτή την παράνοια που ζούμε στις μέρες μας σχετικά με τα μέτρα.

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ
Το τίμημα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό από το δεύτερο καθολικό (μόνο για τον ίδιο!) lockdown θα είναι πολύ υψηλό!
Όχι μόνο οικονομικό, γιατί εκεί η ζημιά έχει ήδη γίνει απο τα όσα προηγήθηκαν και γιατί το περιβάλλον ούτως η άλλως ήταν απολύτως προβληματικό, αλλά στα όρια της επιβίωσης!

Με την επανέναρξη (που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα είναι στην προσδιορισμένη ημερομηνία που ανακοινώθηκε ή θα πάει ακόμη πιο πίσω), τίποτα δεν θα είναι ίδιο για πολλές ομάδες που κινδυνεύουν με διάλυση.
Συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, της Αναγέννησης, που η νέα προσπάθεια για επιστροφή στο προσκήνιο, έπεσε πάνω σ’ αυτή την απίστευτη συγκυρία…

Θ.Κ.