ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ
Ο τεχνικός του Θεσσαλικού Βασίλης Κούκλης σε συνέντευξή του στο “Νέο Αγώνα’’ μιλάει για την πορεία της ομάδας της Ματαράγκας, το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής, τη ‘’μάχη’’ της παραμονής και την κορυφή, το αποτέλεσμα με την Αναγέννηση, αλλά και την κατάσταση με με την πανδημία. Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα που θεωρείται θετική στην επιστροφή της στην Α’ Ερασιτεχνική:
‘’Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε αρκετά δύσκολα, καθώς λόγω ανακατασκευής του γηπέδου η προετοιμασία μας πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό  ΕΡΜΗΤΣΙ  τους οποίους ευχαριστούμε για την φιλοξενία, αλλά μάλλον σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, πολλές αλλαγές στο ρόστερ και ομάδα που χτίστηκε σχεδόν από την αρχή. Ήξερα τους ποδοσφαιριστές μας, είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στην ποιότητα τους και στην πορεία μας δικαίωσαν όλους’.
 
Για τη διαχείριση του νεανικού στοιχείου:
‘’Πιθανόν το ρόστερ μας να είναι ίσως μετά το Α.Ο.Κ. το πιο νεανικό στην κατηγορία. Σίγουρα είναι χαρά να δουλεύεις με νέα παιδιά, υπήρξαν παιχνίδια που πληρώσαμε αυτή την απειρία μας. Δουλέψαμε αρκετά στον τομέα της ψυχολογίας και με την βοήθεια και κάποιων έμπειρων παικτών μας αλλά και της διοίκησης που ήταν πάντα δίπλα μας και μας στήριξε στα δύσκολα, πιστεύω ότι καταφέραμε να παρουσιάσουμε κάτι εξαιρετικό’’.
Για το άγχος του ”νεοφώτιστου” στην κατηγορία:
‘’Σαν “νεοφώτιστοι”, κακώς κατά την γνώμη μου, γιατί η ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο χωριό  σχεδόν 2.000 κατοίκων και η θέση της πρέπει να είναι αδιάλειπτα στην μεγάλη κατηγορία, και με την ευκαιρία  να ζητήσω ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από τους φιλάθλους, κυρίως με την φυσική τους παρουσία στο γήπεδο.
 Τα εύσημα βέβαια και στον περσινό τεχνικό της ομάδας ΜΑΝΘΟ ΟΡΦΑΝΙΩΤΗ, που συνέβαλε και αυτός τα μέγιστα στην άνοδο του ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ. Σαν “νεοφώτιστοι” λοιπόν σίγουρα ψάχναμε τα βήματα μας στην μεγάλη κατηγορία καθώς απαιτείται ένα διάστημα προσαρμογής αλλά παιχνίδι με παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές μας κατάφεραν να ξαφνιάσουν ευχάριστα πολύ κόσμο με τα αποτελέσματα τους αλλά και το όμορφο ποδόσφαιρο που απέδωσαν’.
 Για την εικόνα του πρωταθλήματος και τη ”μάχη” της σωτηρίας: 
‘’Το πρωτάθλημα μάλλον εξελίχθηκε σε κούρσα για δυο (ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ) όσον αφορά την πρωτιά, με την συμμετοχή και άλλων αξιόλογων ομάδων ενώ όσον αφορά την μάχη της σωτηρίας, παρότι ήμασταν εξ΄αρχής  στο γκρουπ των ομάδων που θα πάλευαν γι΄αυτή, θεωρώ πως με την πορεία μας κυρίως στο δεύτερο γύρο και κάποια σπουδαία αποτελέσματα μάλλον έχουμε “καθαρίσει” την υπόθεση της παραμονής’’.
Τέσσερις αναμετρήσεις φέτος με την Αναγέννηση (πρωτάθλημα – κύπελλο), ένα θετικό αποτέλεσμα. Η μία από τις δύο ομάδες της κατηγορίας που πήραν αποτέλεσμα από τους ”κιτρινόμαυρους”: 
‘’Είπα στους ποδοσφαιριστές μου, να χαρούν αυτά τα παιχνίδια, με την ιστορική Αναγέννηση προσπαθώντας να παίξουμε ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες. Γνωρίσαμε δυο βαριές ήττες σκοράροντας βέβαια και εμείς 4 φορές, κάτι όχι εύκολο απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο, ενώ στο ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ-Α.Σ.Α  1-1  τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό και με λίγη τύχη βέβαια πήραν ένα αποτέλεσμα που μάλλον θα μείνει χαραγμένο για αρκετό καιρό στην μνήμη τους’’.
Γενικότερα για το επίπεδο της Α’ και η διαφορά με την Α1 που μέχρι τώρα είχες ανάλογες παραστάσεις: 
‘’Είναι η τρίτη φορά που κοουτσάρω ομάδα στην Α, πιθανόν για κάποιους να μην είναι το επίπεδο παλαιοτέρων χρόνων αλλά η αλήθεια είναι ότι και φέτος υπάρχουν αρκετά αξιόλογες ομάδες αλλά και ομάδες χαμηλότερου επιπέδου, που όμως  κάνουν την δική τους σεβαστή προσπάθεια, ενώ υπάρχουν και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που τιμούν με την παρουσία τους την κατηγορία, χωρίς να ξεχνάμε και την παρουσία ενός μεγέθους σαν την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Όσον αφορά την διαφορά των κατηγοριών, στην Α’ ίσως μπορείς να προσπεράσεις κάποιες ήττες, σαν φυσιολογικές ενώ στην Α1 επειδή οι ομάδες μου πρωταγωνιστούσαν, σχεδόν απαγορευόταν και η ισοπαλία’’.
Είσαι από τους εξελίσιμους κόουτς, αφότου ”κρέμασες τα παπούτσια”. Με θητεία παλαιότερα στον Διαγόρα Αμπελικού, πέρυσι στον ΑΟ Φύλλου, φέτος στον Θεσσαλικό. Υπάρχει η διάθεση για πιο ενεργή ενασχόληση στο χώρο :
‘’Μετά από πολλά χρόνια στην ομάδα του χωριού μου τον Α.Ο. ΔΙΑΓΟΡΑ, που το κλίμα ήταν σχεδόν οικογενειακό, ξεκινήσαμε από την Γ΄ κατηγορία κατορθώνοντας να αγωνιστούμε για 2 χρονιές στην Α΄ αλλά  και να αποτελεί η ομάδα για αρκετές σεζόν μια από τις καλές της Α1 κατηγορίας, είχα την τύχη τα 2 τελευταία χρόνια στον Α.Ο. ΦΥΛΛΟΥ και τον ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ να συνεργαστώ με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές αλλά και εκπληκτικούς ανθρώπους. Το κοουτσάρισμα  για μένα, όπως και για πολύ κόσμο αποτελεί “μικρόβιο” και έχω ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά  κ.τ.λ., για την συμμετοχή μου στην σχολή προπονητών που θα λειτουργήσει στην Καρδίτσα, μάλλον μέσα στον Μάιο για την απόκτηση διπλώματος προπονητή’’.
Για τη διακοπή του πρωταθλήματος  και τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί:
Παρότι η διακοπή βρήκε την ομάδα μου τον Θεσσαλικό, στην καλύτερη φόρμα της περιόδου, με όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση μου μάλλον ήταν επιβεβλημένη και με το υπέρτατο αγαθό της ΥΓΕΙΑΣ πάνω από όλα’’.
 
Αν  είναι εφικτή μία επανεκκίνηση.
‘’Θα είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα της διακοπής και ίσως δύσκολη η επανεκκίνηση του, αλλά διακρίνω στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μου, μιλώντας μαζί τους, μια λαχτάρα να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο, αλλά και να βρεθούν όλοι μαζί καθώς το εξαιρετικό κλίμα των αποδυτηρίων ακόμη και στα δύσκολα, ήταν από τα μεγάλα μας όπλα την φετινή σεζόν. Ευχή μου και όλων πιστεύω, να βγούμε σύντομα στα γήπεδα κάνοντας αυτό που αγαπάμε, κάτι που βέβαια θα σημαίνει ότι έχουμε ξεπεράσει και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε. Κλείνοντας, θα ήθελα να δηλώσω πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος για τους παίκτες μου, και είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από αυτούς θα αγωνιστούν ακόμη και άμεσα σε μεγαλύτερες κατηγορίες’’.
Πως θα βγει όλο αυτό στο ποδόσφαιρο: 
‘’Ζούμε  πρωτόγνωρες καταστάσεις και ίσως είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς την επόμενη μέρα. Πιστεύω πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στηρίζεται κυρίως στο φιλότιμο και το μεράκι όλων όσων το υπηρετούν και είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια’’.

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας