Η ευχή «να τα εκατοστήσεις» την ημέρα των γενεθλίων μας μάλλον μοιάζει πεπερασμένη για την Κέιν Τανάκα.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα από την Ιαπωνία έκλεισε πρόσφατα τα 119 της χρόνια και είναι με διαφορά ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η Τανάκα, που γεννήθηκε το 1903, γιόρτασε τα 119α γενέθλια της την περασμένη Κυριακή σε έναν οίκο ευγηρίας στη Φουκουόκα, σύμφωνα με ένα tweet της δισέγγονής της, Τζούνκο.

«Μεγάλο επίτευγμα. Εφτασε τα 119 χρόνια. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να ζει τη ζωή της χαρούμενα και στο έπακρο», ανέφερε στο tweet.

Μάλιστα, η εταιρεία Coca-Cola, που πληροφορήθηκε για την ξεχωριστή περίπτωσή της, της έκανε δώρο εξατομικευμένα μπουκάλια με το όνομα της και την ηλικία της.

Αν και οι περιορισμοί του κορονοϊού εμπόδισαν την οικογένεια της να γιορτάσει μαζί της, ο 62χρονος εγγονός της δήλωσε στο Kyodo News της Ιαπωνίας: «Θα ήθελα να τη συγχαρώ προσωπικά σύντομα. Ελπίζω να παραμείνει υγιής και να διασκεδάζει κάθε μέρα καθώς μεγαλώνει».

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευα, οι αγαπημένες ασχολίες της Τανάκα περιλαμβάνουν την επίλυση γρίφων με αριθμούς, ενώ η σοκολάτα και τα ανθρακούχα ποτά είναι οι ένοχες απολαύσεις της.

Η οικογένεια είπε ότι ο επόμενος στόχος της είναι να φτάσει τα 120 χρόνια.

KYODO Kyodo via Reuters

Αν και η Τανάκα καταγράφεται ως ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, τον Νοέμβριο, αξιωματούχοι στο Καμπανκαλάν των Φιλιππίνων ισχυρίστηκαν ότι η 124χρονη «Λόλα» Φρανσίσκα Σουσάνο Susano κατείχε τον σχετικό τίτλο, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποί ανακοίνωσαν τον θάνατό της.

Πηγή: People.com