Ο Γιάννης, το πρότυπο αθλητή και η συμπαράσταση στους Καρδιτσιώτες

Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα που επικρατεί γύρω μας, πανδημία, κλιματική κρίση, ο Γιάννης Αντετοκούμπο βρέθηκε στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη και έδωσε λίγη χαρά στους Έλληνες. «Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής.

Τις έβαλα όταν έπρεπε. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους» δήλωσε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και απέδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας τεράστιος αθλητής, αλλά και μια τεράστια ψυχή.

Άλλωστε, οι Καρδιτσιώτες θυμούνται πολύ καλά πως τον περασμένο Σεπτέμβριο που ο Νομός χτυπήθηκε από τη θεομηνία του αιώνα, η οικογένεια Αντετοκούμπο έστειλε είδη πρώτης ανάγκης στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράσταση προς τους πληγέντες. Μπορεί να είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, αλλά νιώθει πιο πολύ Έλληνας, από πολλούς Έλληνες…
Κ.Φ.