Το τιμόνι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Καρδίτσας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα  διοικητής της Π.Υ Σοφάδων Γιώργος Νταουτάς.

Κατά τη διάρκεια των κρίσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα, προάγεται στον βαθμό του Πυράρχου και τοποθετείται Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσίων στο Νομό Καρδίτσας στη θέση δηλαδή του Σωτήρη Κορέλα  ο οποίος και αφού προήχθη στον βαθμό του Αρχιπυράρχου θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειακού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας.
Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας αναλαμβάνει ο Αρχιπύραρχος Γεώργιος Σηφάκης που υπηρετούσε ως Διοικητής της Π.Υ. Βοιωτίας..

O Πύραρχος Γεώργιος Σηφάκης

Να σημειωθεί ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο επέφερε αλλαγές στην διάρθρωση των υπηρεσιών ανά νομό και φυσικά στο Νομό Καρδίτσας. Μία από αυτές είναι ότι πλέον ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, θα είναι διαφορετικό πρόσωπο από το διοικητή της πρώτης στην τάξη υπηρεσίας.

Δηλαδή στην περίπτωση του Νομού Καρδίτσας, μέχρι τώρα, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας ήταν και επιχειρησιακός διοικητής όλου του Νομού. Τώρα η κατάσταση αλλάζει. Ο Πύραρχος κ. Νταουτάς θα είναι διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, ενώ άλλος πρόσωπο θα αναλάβει διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την περιοχή της Καρδίτσας.