Ο δρόμος προς Νεράιδα, τα πλημμυρικά στον Πρόδρομο και ο βιολογικός της Καρδίτσας

Δρόμος Νεράιδα και Πρόδρομος

Το γεγονός ότι από την περιφέρεια δρομολογούνται παρεμβάσεις για τον επαρχιακό δρόμο προς τη Νεράιδα, αλλά και για τον δρόμο στην κοινότητα του Προδρόμου που δημιουργεί πλημμυρικά φαινόμενα, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερωτήματα του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλη Κρανιά.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι στην εργολαβία της ΤΕΡΝΑ προβλέπεται η επισκευή του δρόμου μέχρι το Σαραντάπορο. Ο Δήμος έχει υπογραμμίσει με σχετικό έγγραφο τα τεράστια προβλήματα που καταγράφονται και στο δρόμο προς τη Νεράιδα και πως απαιτούνται παρεμβάσεις. «Ο δρόμος είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και δρομολογούνται κάποιες παρεμβάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Επίσης ο κ. Κρανιάς επισήμανε πως ένας υπερυψωμένος δρόμος υπερυψωμένος στον Πρόδρομο λειτουργεί ως φράγμα για την ροή των υδάτων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα. Επί του θέματος ο κ. Τσιάκος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν δρόμο που θα φτιάξει η Περιφέρεια και επείγει να δημοπρατηθεί η εργολαβία.

Βιολογικός

Το καλοκαίρι θα βρίσκεται ο βιολογικός του δήμου Καρδίτσας σε πλήρη λειτουργία, εκτίμησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Παπαλός, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γκαβογιάννη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βιολογικός δεν είναι σε πλήρη λειτουργία. Γίνονται εργασίες στη μία δεξαμενή, έχουν καθαριστεί οι δύο, ενώ έχει αναπτυχθεί η βιομάζα σε ικανοποιητικό βαθμό. «Είμαστε σε λειτουργία όχι όμως εκεί που θέλουμε να φθάσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι όταν θα πλησιάσει το καλοκαίρι» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα.