Ο εθελοντισμός βρέθηκε στο… επίκεντρο της έναρξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Καρδίτσα. Την τελετή έναρξης σηματοδότησε η 18η λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας και η αφή της φλόγας.

Την έναρξη των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της ΕΕΚ έγινε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από το Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από τους λαμπαδηδρόμους της 18ης λαμπαδηδρομίας εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος ανέβηκε στο βάθρο και άναψε τη φλόγα στο βωμό. Είναι η “Φλόγα της Αγάπης” που άναψε στις 3 Αυγούστου στις στήλες Ολυμπίου Διός στην Αθήνα και στην πορεία της φωτίζει κάθε γωνιά της χώρας μας φτάνοντας και στην πόλη μας. Αμέσως μετά ο κ. Τσιάκος αφού καλωσόρισε τους λαμπαδηδρόμους, μίλησε με θερμά λόγια για τον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Όπως είπε η Καρδίτσα και φέτος έστω και με συνθήκες πανδημίας θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων στις οποίες θα συμμετάσχουν οι φορείς και οι δημότες. Ακόμη στάθηκε στο γεγονός ότι η Καρδίτσα ήδη κατάφερε με την περυσινή συμμετοχή της να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. «Αναδειχθήκαμε πρώτοι και βραβευτήκαμε μεταξύ 3134 ευρωπαϊκών πόλεων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.
Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα