Ο Ερντογάν αναβάλλει τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ως τα τέλη Απριλίου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε σήμερα διάταγμα με το οποίο αναβάλλει όλες τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό και την τέχνη, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 στη χώρα έφτασε τους 4, δήλωσε αργά χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μετά τον θάνατο μιας 85χρονης γυναίκας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία ανήλθε χθες Πέμπτη σε 359. Τα κρούσματα σχεδόν διπλασιάζονται κάθε μέρα από την Κυριακή.

Ο Κότζα σημείωσε ότι η Τουρκία έκανε 1.981 διαγνωστικά τεστ σε ένα 24ωρο ως χθες τα μεσάνυχτα, τα 168 από τα οποία ήταν θετικά.

Το διάταγμα που εξέδωσε ο Ερντογάν και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα προβλέπει ότι όλες οι συναντήσεις και δραστηριότητες, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που σχετίζονται με την επιστήμη, τον πολιτισμό, την τέχνη και άλλους παρόμοιους τομείς θα αναβληθούν ως τα τέλη Απριλίου.

Ο Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Τούρκοι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, αλλά δεν τους ζήτησε να απόσχουν από τη δουλειά.

Η Άγκυρα έχει αναστείλει τις πτήσεις σε 20 χώρες, έχει κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ και έχει απαγορεύσει τις συλλογικές προσευχές, ενώ έχει αναβάλει επ’ αόριστον τους αγώνες στα κύρια αθλητικά της πρωταθλήματα.

Πηγή : zougla.gr