TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ αυτό το διάστημα – πέραν όλων των άλλων – βρίσκεται και η πολυθρύλητη δίκη για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το περιβόητο… koriopolis όπως ευρηματικά βαφτίστηκε από τον τύπο…

ΠΗΡΕ αυτή την ονομασία γιατί όλη η ιστορία ξεκίνησε από τις τηλεφωνικές υποκλοπές της ΕΥΠ που αφορούσαν συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου! Συνομιλίες που όταν δημοσιοποιήθηκαν (όχι όλες φυσικά), επιβεβαίωσαν απλώς αυτά που γνώριζε ο φίλαθλος κόσμος!

ΓΙΑ να φθάσουμε στην ακροαματική διαδικασία πέρασαν εννιά χρόνια! Ημουν νιος δηλαδή και γέρασα. Για να φθάσουμε σε αποτέλεσμα, ουδείς παίρνει όρκο για το χρόνο που θα χρειαστεί! Από τότε που ξέσπασε η ιστορία μέσα στην έναρξη των μνημονίων (2011), έχουν αλλάξει κυβερνήσεις, δικαστές, πρόεδροι ομάδων, οι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν έγιναν… συνταξιούχοι, ενώ κάποιες ομάδες που πρωταγωνιστούσαν εξαφανίστηκαν!

ΑΝ ρωτήσεις οποιονδήποτε φίλαθλο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη σχετικά με το κατα πόσο πιστεύει ότι τελικά θ’ αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση και θα τιμωρηθούν οι ένοχοι, θα σου χαμογελάσει με νόημα αν είναι σε καλή διάθεση. Αν έχει νεύρα θα σε μουντζώσει μόνο και μόνο για την ερώτηση…!!!

ΑΥΤΟ σημαίνει ότι το λεγόμενο περι δικαίου αίσθημα που λέμε, στη μαγική μας πολιτεία, πήγε για άλλη μια φορά… περίπατο! Επίσης διάχυτη είναι η αίσθηση ότι αν θα τιμωρηθεί κάποιος εκ των εμπλεκομένων δεν θα πρόκειται για τα μεγάλα “ψάρια”.  Εδώ βεβαίως έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση το πιο πιθανό είναι να τιμωρηθεί κανένας… ενοχλητικός εισαγγελέας!!!

ΚΑΤΑ την προχθεσινή διαδικασία και στην κατάθεση του μάρτυρος Αλέξη Κούγια η εισαγγελέας Aριστέα Τσαμαδιά αγανακτισμένη μ’ αυτά που άκουγε κάποια στιγμή δεν άντεξε, διέκοψε την ακρόαση και αναφώναξε με καημό: “Τα έχω δει όλα”!!! Εμείς να δεις κυρία Αριστέα μας…

ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ανατρέξει στην ιστορία και μελετήσει τις υποθέσεις διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βγήκαν στην επιφάνεια και προκάλεσαν σάλο, θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά δεν τιμωρήθηκε κανείς! Κι αν την “πλήρωσαν” κάποιοι κατα καιρούς ήταν… “μαρίδες” και μάλιστα δεν είχαν και σοβαρές επιπτώσεις…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ την πολύκροτη υπόθεση της «παράγκας Νο1» που βγήκε στη δημοσιότητα με τις κασέτες του Τριανταφυλλόπουλου το 2000. Η φράση του μεγάλου Σπάθα που έμεινε στην ιστορία, μαζί με τον εφιάλτη που εξομολογούνταν σε συνομιλία ότι είχε δει όπου τους έκαναν τσακωτούς! Τοτε που έπαιζαν μπάλα οι “κοκκαλιάρηδες”, ο “Θείος” ο “Μπανανάς” και οι λοιποί! Ε, λοιπον, πράγματι τους έπιασαν, αλλά είπαν να τους αφήσουν ελεύθερους για τον πρότερο έντιμο βίο τους!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Στο koriopolis μήπως πρωταγωνιστεί πάλι κανένας… άγιος;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Μαζί τα φάγαμε»

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Οι πρώτες συνομιλίες, λοιπόν, που άκουσαν οι φίλαθλοι και αφορούσαν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν αρχές του 2000 όταν παρουσιάστηκαν από τις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου “Ζούγκλα” και “Κίτρινος Τύπος”!

Από την πρώτη που ο Σπάθας συνομιλούσε με κάποιον διαιτητή , είχε προκύψει η θρυλική και διαχρονική πλέον φράση: “Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να…. κλπ”

Σε άλλη συνομιλία o Σπάθας εξομολογήθηκε στον Θωμά ότι είδε έναν εφιάλτη πως ξαφνικά τους πήγαιναν στον Κορυδαλλό αλλά βρέθηκε ένας με στολή και τους έσωσε!

Μάλιστα η μάνα του που ερμήνευσε το όνειρο, του είπε πως αυτός ήταν άγιος και να πάει να ανάψει ένα κερί ο Θωμάς! Οπως αποδείχθηκε είχε δίκιο τελικά η μάνα του!!!