Ο «θαυμαστός νέος κόσμος» και η μόνη εμπλοκή

Ο «θαυμαστός νέος κόσμος»

Η αμερικανονατοϊκή επεκτατική πολιτική προς Ανατολική Ευρώπη και η πολεμική επιχείρηση της Ρωσίας, δημιουργεί έναν «νέο θαυμαστό κόσμο». Με τη Γερμανία να εξαγγέλλει πρόγραμμα εξοπλισμού μαμούθ ύψους 100 δις ευρώ- στην υπηρεσία των ΗΠΑ, δηλαδή την ανασύσταση του γερμανικού στρατού, φαίνεται ότι πολιτική των ΝΑΤΟ- Αμερικής δεν είναι μόνο εναντίον της Ρωσίας αλλά και της Ευρώπης, δημιουργώντας νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» με όρους προπολεμικούς σαν τους δύο παγκόσμιους.

Τρεις είναι οι διαφαινόμενοι πόλοι, Ρωσία- Κίνα, ο κλασικός αμερικανοαγγλοσαξονικός άξονας, η Ε.Ε (των «λογιστών») που μέσω του Νατο είναι σε συνάρτηση με τον αμερικανικό άξονα και δεν διαθέτει αυτάρκεια ούτε στην ενέργεια ούτε στα τρόφιμα….

… και η μόνη εμπλοκή

Σε αυτή την κατάσταση του υπό διαμόρφωση «θαυμαστού νέου κόσμου», ήρθε δυστυχώς η απόφαση της κυβέρνησης να μπλέξει τη χώρα μας στην εμπόλεμη αυτή κατάσταση που εξελίσσεται με απρόβλεπτες διαστάσεις, χωρίς ο ελληνικός λαός να έχει διάθεση για μια τέτοια εξέλιξη. Κι αυτό έγινε αφενός με την αποστολή πολεμικού υλικού, αφετέρου με δηλώσεις που ήταν… νατοϊκότερες του ΝΑΤΟ! Βεβαίως μην ξεχάσουμε ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «γη και ύδωρ» στον «θείο Σαμ», με την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ιστορικά, την τελευταία φορά που η Ελλάδα κινήθηκε οργανωμένα εναντίον της Ρωσίας το 1919, το πλήρωσε στη Μικρασιατική καστροφή καθώς οι ρώσοι βοήθηκαν τον Κεμάλ.
Η Ελλάδα δεν είναι ούτε με τη Ρωσία, ούτε με την Ουκρανία, ούτε με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα είναι με τους Έλληνες, με τον λαό της και απαιτούνται διακριτικές και προσεκτικές κινήσεις – δηλώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά όταν απέναντί μας έχουμε το Τουρκικό κράτος που από την εποχή του β’ παγκοσμίου λειτουργεί ως «επιτήδειος ουδέτερος» (με όλους και με κανέναν). Η μόνη εμπλοκή της χώρας μας πρέπει να είναι στο σκέλος της αλληλεγγύης για τους λαούς των δύο αυτών χωρών (όχι με τις επεκτατικές και φασιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους), με αποστολή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, ειδών πρώτης ανάγκης, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ. Και φυσικά η διαφύλαξη των ομογενών στην ανατολική Ουκρανία. Τίποτα περισσότερο.

Κ.Π.