Ο «θαυμαστός νέος κόσμος»

Ο… θαυμαστός καινούργιος κόσμος στον οποίο ζούμε τους τελευταίους μήνες! Όλα μπροστά στην οθόνη, όλα σε μια… εικονική πραγματικότητα. Μόνο που όμως εμείς οι Καρδιτσιώτες έχουμε μάθει αλλιώς, έχουμε συνηθίσει διαφορετικά…

Έχουμε μάθει να περνάμε από τα καταστήματα της γειτονιάς για τα καθημερινά ψώνια του νοικοκυριού, να επισκεπτόμαστε δια ζώσης το μαγαζί του γνωστού, φίλου ή συγγενή εμπόρου για τις καταναλωτικές αγορές. Να… τρέχουμε συνήθως με την ψυχή στο στόμα τελευταία στιγμή στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι. Με ποδήλατο ή με τα πόδια να πηγαινοερχόμαστε στην εργασία, οι συσκέψεις να γίνονται στο γραφείο και στη συνέχεια σε… κάποιο εκλεκτό τσιπουράδικο.

Άλλωστε στη μικρή μας κοινωνία η εστίαση, τα καφέ και τα μπαρ, μαζί με τους δύο κινηματογράφους (κινηματοθέατρο- θερινό) αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της ψυχα- γωγίας του κόσμου.

Σε ότι αφορά την επικοινωνία, διαχυτικοί άνθρωποι οι Καρδιτσιώτες έχουν μάθει να συνομιλούν, να αγκαλιάζονται και να κοινωνικοποιούνται όπου και όποτε βρουν ευκαιρία: στο δρόμο, στα σπίτια, στα μπαλκόνια, σε πάρκα στις γειτονιές, στα ουζερί ακόμη και στο φανάρι περιμένοντας να ανάψει πράσινο.

Ο κορωνοϊός και ο «θαυμαστός νέος κόσμος» που έφερε, έχει ανατρέψει την καθημερινότητα μας.

Η νέα καθημερινότητα είναι αναγκαίο κακό στην παρούσα φάση, δίχως βεβαίως να λησμονούμε την μεγάλη κυβερνητική ευθύνη για τα τραγικά λάθη και τις ελλείψεις στην πρόληψη, προετοιμασία και αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις διαχρονικές πολιτικές που οδήγησαν σε παρακμή το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ευχή και ζητούμενο είναι να ξεμπερδέψουμε από αυτό το νέο βάσανο και να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μας καθημερινότητα…

Κ.Π.