Καταστήματα κλειστά, οι Καρδιτσιώτες... σπίτι και η Καρδίτσα έρημη πόλη! (video)

* ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Έρημη πόλη η Καρδίτσα το μεσημέρι του Σαββάτου.
Με την εμπορική αγορά να έχει κλείσει μετά το πέρας του ωραρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου τα καταστήματα έκαναν από μηδενικό έως ελάχιστο τζίρο, και με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχουν κατεβάσει ρολά, η κίνηση στο κέντρο της πόλης είναι ελάχιστη. Η ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και η εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων, έχουν κρατήσει τους Καρδιτσιώτες στα σπίτια τους και ελάχιστοι είναι εκείνοι που κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα ο Νέος Αγών έγραφε:
Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα από το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Καρδίτσας, μετά τα νέα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων χώρων συνάθροισης για 14 ημέρες.
Οι καρέκλες σε καφετέριες, μπαρ, ουζερί, ταβέρνες και κάθε λογής κατάστημα εστίασης -αναψυχής στην Πλατεία Δικαστηρίων, Κεντρική Πλατεία, κεντρικό πεζόδρομο, πλατεία Λάππα, πλατεία Στρατολογίας και πλήθος άλλων σημείων της πόλης, είναι άδειες ή μαζεμένες.

Τα καταστήματα ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας έχουν μείνει κλειστά και λειτουργούν μόνο οι υπηρεσίες deliverytake away. Τα delivery έχουν πάρει «φωτιά» με τους εργαζόμενους να σπεύδουν είτε πεζοί είτε με δίκυκλα να ικανοποιήσουν τις παραγγελίες των πελατών.

Κλειστά είναι επίσης τα κομμωτήρια όπως προβλέπει η απόφαση, αλλά και τα τραπεζικά καταστήματα λόγω ημέρας (δεν λειτουργούν Σάββατο). Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα λιανεμπορίου, ωστόσο το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού είναι ελάχιστο. Επίσης ανοιχτοί παραμένουν οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία που δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα, φυσικά τα σούπερ μάρκετ καθώς και τα φαρμακεία στα οποία η κίνηση ήταν αυξημένη. Πολλά καταστήματα πάντως έχουν αναρτήσει ανακοινώσεις για περιορισμένη είσοδο ατόμων στους χώρους.

Μοιραία οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης έχουν περιοριστεί, εντούτοις αρκετοί Καρδιτσιώτες έχουν βγει στο κέντρο για να πάνε στη δουλειά τους ή να διεκπεραιώσουν διάφορες υποχρεώσεις. Η καθημερινότητα των πολιτών, τόσο στην πρωτεύουσα του Νομού όσο και στις υπόλοιπες περιοχές έχει αρχίζει να αλλάζει δραματικά από χθες . Ακόμη πιο δύσκολη μάλιστα, όπως μετέφεραν στην εφημερίδα αναγνώστες, γίνεται η κατάσταση στα χωριά, όπου τα καφενεία (ή το εναπομείναν καφενείο σε πολλές περιπτώσεις) αποτελούν τη μοναδική διέξοδο για τους κατοίκους, ιδίως εκείνων που ζουν μόνοι τους.


Πάντως η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων σε λίγα 24ωρα στη χώρα, έχει θορυβήσει τους πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους και θεωρούν «αναγκαίο κακό» τα νέα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή.