Ματαιώνονται λόγω κορωνοϊού, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σοφάδων. Η εξέλιξη της πανδημίας αλλά και η ανησυχία που υπάρχει για νέο ολικό “λουκέτο” δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα προγραμματισμό και έτσι η δημοτική αρχή δεν εχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

“Δυστυχώς η κατάσταση δεν μας επιτρέπει ούτε φέτος να διοργανώσουμε τις καρναβαλικές μας εκδηλώσεις” τόνισε στο “ΝΑ” ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος σημειώνοντας ότι αυτή η απόφαση που προκαλεί θλίψη σε όλους τους Σοφαδίτες, είναι επιβεβλημένη.

Σημειώνεται ότι και πέρυσι στο…παραπέντε ματαιώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση των Σοφάδων, ενώ είχε γίνει όλη η προετοιμασία. Για το λόγο αυτό όπως τόνισε ο κ. Σκάρλος υπάρχουν σκέψεις ακόμα και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και προκειμένου να αξιοποιηθούν οι περσινές ευφάνταστες κατασκευές, στο πλαίσιο πάντα των υγειονομικών μέτρων, να γίνει ένας αποκριάτικος διάκοσμος που θα θα δώσει το στίγμα του καρναβαλιού.

Ολα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τια απαγορεύσεις που θα ισχύουν το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ούτε στην Καρδίτσα

Φυσικά ούτε στην Καρδίτσα θα υπάρξουν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Οι τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που γίνονταν κάθε χρόνο στην Καρδίτσα και οι οποίες κορυφώνονταν με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στη δημοτική αγορά, επίσης ματαιώνονται.