ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Ο Προπονητής Κώστας Νταβουλιάκος, που ήταν τη σεζόν που μας πέρασε στα ηνία του ΑΟ Μαγούλας και έχει μία μεγάλη ποδοσφαιρική διαδρομή ως τερματοφύλακας και τα τελευταία χρόνια στο τεχνικό κομμάτι, παραχώρησε  στο ”Νέο Αγώνα” μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Αναλυτικά:
Ολοκληρώθηκε λίγο απότομα το πρωτάθλημα. Η γνώμη σου για το πως εισέπραξες όλο αυτό με την πανδημία:
‘’Ολοι μας αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Θεωρώ πως η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ήταν σωστή. Μετά από τρεις μήνες  αποχής και εγκλεισμού στο σπίτι , θα ήταν πολύ δύσκολο για τον Ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να επανέλθει και να αγωνιστεί σε ένα τόσο μικρό διάστημα’’.
Δυο χρόνια στον ΑΟ Μαγούλας ,πέρυσι άνοδος, φέτος παραμονή. Οι εντυπώσεις από την πορεία μιας ομάδας που επανέρχεται στο προσκήνιο και το κλίμα:
 ‘’Ο ΑΟ Μαγούλας είναι ένα από τα πιο οργανωμένα Σωματεία που έχω δουλέψει. Το κυριότερο χαρακτηριστικό της ομάδας είναι ότι αποτελείται κυρίως από γηγενείς παίκτες με τους οποίους,μετά από κάποιες ποιοτικές προσθήκες , φτιάξαμε ένα σύνολο που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε πολλά.Πέρυσι κατάφερε να πάρει την άνοδο και φέτος , σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Α1 να παρουσιάζεται ανταγωνιστικό σε κάθε παιχνίδι και εν τέλει να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία. Οι παίκτες είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Επίσης, υπάρχει μια πάρα πολύ καλή διοίκηση ,που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, τη στηρίζει και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη λείψει τίποτα.
Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο Νίκο Γκόλια ,ένα παιδί που κατάγεται από τη Μαγούλα, αγωνίζεται στη Super League και βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί την ομάδα του χωριού του. Είναι κατά τη γνώμη μου και ο ίδιος άξιος συγχαρητηρίων’’.
Ενα δύσκολο πρωτάθλημα πέρυσι η Α1, πως είδες το επίπεδο:
“Θεωρώ ότι ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τόσο για τις ομάδες που ήταν στην κορυφή όσο και για τις ομάδες που πάλευαν για την παραμονή. Είχε ένα παρά πολύ καλό επίπεδο τόσο από πλευράς παικτών  όσο και Προπονητών. Θα έλεγα ότι ίσως ήταν και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και απ’ αυτό της Α’ Ερασιτεχνικής’’.
Για το πως θεωρείς ότι πρέπει να είναι η δομή των τοπικών πρωταθλημάτων:
‘’ Θεωρώ ότι στα τοπικά πρωταθλήματα πρέπει να υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Στην 1η κατηγορία 16 ομάδες και στην 2η κατηγορία να υπάρχουν 2 όμιλοι αποτελούμενοι  από 12 εώς 14 ομάδες .Στην 3η κατηγορία εφόσον επαρκούν οι ομάδες. Τώρα το πως θα ονομάζεται η κάθε κατηγορία  λίγη σημασία έχει’’.
Η παραμονή για πολλά χρόνια σε μία ομάδα αποτελεί για έναν προπονητή ευλογία ή επέρχεται κορεσμός τελικά:
‘’ Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι για να παρουσιάσει κάποιος προπονητής το έργο του θα πρέπει να έχει διάρκεια. Είμαι της άποψης ότι από τη στιγμή που η διοίκηση πιστεύει στο έργο του Προπονητή και ο Προπονητής στη διοίκηση, τότε η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς. Αν ο Προπονητής παραμένει για χρόνια στην ομάδα και με σκληρή δουλειά πετυχαίνει τους στόχους και οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι με το έργο που γίνεται , τότε μπορεί να θέτει νέους στόχους και να εξελίσσεται ώστε να μην επέρχεται κορεσμός’’.
Εκτός από Προπονητής, είσαι και στο ρόλο του Προπονητή Τερματοφυλάκων. Υπάρχουν ταλέντα στη θέση αυτή:
‘’Υπάρχουν ταλέντα στη θέση αυτή σίγουρα τα οποία εκτός από την προπόνηση πρέπει να έχουν και παιχνίδια στα πόδια τους γιατί η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και γίνεσαι καλύτερος μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη που κάνεις .Συνεπώς, πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτά τα παιδιά και να τα στηρίξουμε για να γίνουν καλύτεροι’’.
Επειδή υπάρχει πολύ κουβέντα διαχρονικά για ταλέντα…. Αξιοποιούνται ή μένουν στα λόγια:  ‘’Οπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση ταλέντα υπάρχουν. Το βάρος πέφτει στους Προπονητές που πρέπει μέσα από τη δουλειά τους να εξελίξουν αυτούς τους ταλαντούχους παίκτες και να τους δώσουν παιχνίδια ώστε  να γίνουν καλύτεροι. Καλές οι προπονήσεις , όμως ένα ταλέντο εξελίσσεται μέσα από τους αγώνες’’.
Για την Αναγέννηση, που έχεις περάσει από διάφορα στάδια:
‘’Στην Αναγέννηση υπήρξα 5 χρόνια σαν ποδοσφαιριστής και ένα χρόνο στο τεχνικό τιμ με τον κ. Βαζάκα. Αναμφίβολα πρόκειται για την μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα του νομού και από τις ιστορικότερες στην Ελλάδα. Η θέση της είναι στις επαγγελματικές κατηγορίες που εύχομαι να επιστρέψει σύντομα  και κάποια στιγμή να πετύχει και το όνειρο της ανόδου στη μεγαλύτερη κατηγορία’’.
Για τον Αρη Καρδίτσας ,μία ομάδα που είναι στην καρδιά σου και που συνολικά έχεις υπηρετήσει πάνω από μία δεκαετία: 
‘’Ο Αρης Καρδίτσας είναι όντως μια ομάδα που είναι στην καρδιά μου. Είναι η ομάδα στην οποία ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο και είναι η πρώτη ομάδα που με εμπιστεύτηκε σαν Προπονητή, οπότε χρωστάω πολλά σ’ αυτή την ομάδα’’.
Για την συνεργασία με τον Σάκη:
‘’Με τον Σάκη , εκτός από τη συγγενική σχέση που έχουμε, τον εμπιστεύομαι απόλυτα και στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είναι ένας άνθρωπος με όρεξη, που δουλεύει πολύ και του αρέσει να εξελίσσεται και να μαθαίνει. Η βοήθειά του είναι μεγάλη τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες’’.
Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι ακόμη , προφανώς το άμεσο μέλλον είναι και πάλι στη Μαγούλα:
‘’Σίγουρα τον πρώτο λόγο για την επόμενη χρονιά τον έχει ο ΑΟ Μαγούλας. Τις επόμενες ημέρες θα έχω μία συνάντηση με το συμβούλιο για να συζητήσουμε για το μέλλον της συνεργασίας μας ’’.