Εισηγήτρια στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το 2013 που έβαλε «φρένο» στα έργα εκτροπής του Αχελώου ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που προτάθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον βαθμό της συμβούλου Επικρατείας προήχθη τον Αύγουστο του 2000 με το μεγαλύτερο μέρος της δικαστικής της σταδιοδρομίας να διαμορφώνεται στο «Οικολογικό» Ε΄ Τμήμα.

Είναι δικαστής, ενώ από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στη θέση της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του ΣτΕ. Στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ήταν εύκολη η απόφασή του. «Είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας γυναίκα Πρόεδρο», είπε και αναφέρθηκε στις περγαμηνές της. «Δεν προέρχεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, «από την πολιτική οικογένεια της ΝΔ».

Ήταν εισηγήτρια σε μεγάλες υποθέσεις, όπως στην τακτοποίηση αυθαιρέτων νέας γενιάς αλλά και στην υπόθεση στις Σκουριές. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασχολήσει την δημοσιότητα με την παραίτησή της από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, καταγγέλωντας την Ένωση ότι στην ανακοίνωση της για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών υιοθέτησε πλήρως την προηγηθείσα ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ Ν.Σακελλαρίου και άρα μετετράπη «σε γραφείο τύπου του προέδρου του ΣτΕ». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια είχε ζητήσει την εξαίρεσή της από παλαιότερη συνεδρίαση του ΣτΕ, που συζητούσε τις προσφυγές κατά του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών, καθώς πρόσωπο του στενού της περιβάλλοντος είχε αναλάβει την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του νόμου Παππά.