Ο υδατόπυργος και η οικονομική συμμετοχή στους παιδικούς σταθμούς

Στο Δήμο Καρδίτσας πρόκειται να περάσει η κυριότητα του υδατόπυργου στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, μαζί με την παρακείμενη έκταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας που συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη, αναμένεται να προχωρήσει στην αποδοχή σχετικής δωρεάς από τη ΔΕΥΑΚ, εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε εργασίες καλλωπισμού στο σημείο.

Συγκεκριμένα εξετάζεται να γίνουν παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα και ειδικότερα εργασίες εξωραϊσμού της έκτασης όπως δενδροφύτευση, τοποθέτηση παγκακίων κλπ. Επίσης εργασίες βαψίματος του υδατόπυργου και εγκατάστασης αλουμινικατασκευής με το «Ουράνιο Ποδηλάτη» που αποτελεί το σήμα του Δήμου Καρδίτσας.

Οι παρεμβάσεις στο χώρο «παντρεύονται» με το έργο της κατασκευής κυκλικού κόμβου που προωθείται στην περιοχή, καθώς και με εκείνο της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της πόλης. Παράλληλα, στη συνεδρίαση το σώμα θα κληθεί να λάβει απόφαση για την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής οικονομικής συμμετοχής, η οποία αφορά τους δημότες που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου. Η συγκεκριμένη πρόταση κρίθηκε σκόπιμο να τεθεί στο Συμβούλιο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης η οποία κράτησε κλειστές τις εν λόγω δομές επί μακρό χρονικό διάστημα.
Κ.Π.