Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την υψηλή θερμοκρασία γιορτάζουν το Πάσχα οι Καρδιτσιώτες, ακριβώς όπως επιτάσσει η παράδοση.  Τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τηρούνται, όμως οι Καρδιτσιώτες τηρούν και τις παραδόσεις.

Τα μέτρα περιόρισαν τον αριθμό των ατόμων στο Πασχαλινό τραπέζι, εντούτοις η κατάσταση είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι. Οικογενειακά και σε στενό φιλικό περιβάλλον, οι Καρδιτσιώτες γιορτάζουν την Πασχαλινή ημέρα.

Από νωρίς το πρωί ο οβελίας μπήκε στη σούβλα και οι ψήστες… ανέλαβαν υπηρεσία! Το κλίμα στις γειτονιές είναι γιορτινό, το οποίο μεταφέρουν οι Καρδιτσιώτες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας και φωτογραφιών σε όσους ετεροδημότες συγγενείς και φίλους δεν μπόρεσαν ούτε φέτος να ταξιδέψουν για το Πάσχα στα πάτρια εδάφη.

Αρκετοί προτιμούν αντί για την παραδοσιακή σούβλα, να μαγειρέψουν στο ταψί ή στην γάστρα το αρνί ή το κατσίκι, ανακαλύπτοντας την νοστιμιά του φούρνου.Και οι μέν και οι δέ δίνουν μια πασχαλινή αίσθηση στους οικείους τους, χωρίς να εγκαταλείψουν την παράδοση.

Αυτές τις στιγμές κατέγραψε ο φακός του «Νέου Αγώνα».

Όλοι είχαν ανάγκη από λίγη ξενοιασιά και αυτό ακριβώς κάνουν.
Και του χρόνου, έχοντας ξεμπερδέψει μία και καλή με την πανδημία…