Περίπου 100 κιλά ανά στρέμματα λιγότερα από πέρυσι, συγκόμισαν τη φετινή χρονιά, οι βαμβακοπαραγωγοί στο Νομό Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεπαγγελματικής οργάνωσης βάμβακος, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ν.Α.», οι παραγωγοί στο Νομό Καρδίτσας τη φετινή χρονιά παρέδωσαν κατά μέσο όρο 287 κιλά ανά στρέμμα, ενώ πέρυσι 388 κιλά.

Παρατηρείται μία πτώση της τάξεων των 100 κιλών ανά στρέμμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ένα σημαντικό ποσοστό αγροτών, δεν κατάφερε να συγκομίσει ούτε ένα κιλό βαμβακιού, λόγω των πλημμυρών.

Από κει και πέρα, με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν τις εξελίξεις οι αγρότες της Καρδίτσας γύρω από το θέμα που έχει ανοίξει, περί έκτακτης ενίσχυσης στο βαμβάκι, λόγω του κορωνοϊού.

Όπως έγραψε ο «Νέος Αγών» την περασμένη εβδομάδα, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ζητά να ενισχυθούν με 70 ευρώ ανά στρέμμα οι βαμβακοπαραγωγοί, λόγω των ζημιών που έχουν προκύψει από την πανδημία.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας από το βήμα τη βουλής ανέφερε πως δεν μπορεί να υπάρξει κρατική ενίσχυση σε περιπτώσεις εμπορικής διαταραχής.

«Το Υπουργείο παρακολουθεί στενά την αγορά και από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει διαταραχή εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, θα παρέμβει και θα στηρίξει τους παραγωγούς» διευκρίνισε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα