Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου σε ηλικία 84 ετών. Γεννήθηκε το 1936 στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και μεγάλωσε.

Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και έγινε γνωστή από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, όπως «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη», «Το βλέμμα του Οδυσσέα» και «Τριλογία: Το λιβάδι που δακρύζει». Στην καριέρα της έκανε επίσης πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και το θέατρο, μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Το πανηγύρι» (Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”, 1964, «Το τέλος του παιχνιδιού» (Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”,1969), «Έστω» (Θεατρική Σκηνή, 1983), «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» (Λαϊκο Πειραματικό Θέατρο, 1984), «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» (Θεατρική Επιχείρηση Θάνος Μαρτίνος, 1985), «Το παιχνίδι της τρέλλας και της φρονιμάδας» (ΚΘΒΕ,1986), «Φεγγαρόφωτο» (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 1995), «Παπαγάλος με πορτοκαλί φτερά» (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 1998), «Ο γυάλινος κόσμος» (Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Λάρισας, 1999, «Εφτά λογικές απαντήσεις » (Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα, 2006).

Το 1973 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος επέλεξε την Καρδίτσα, για να γυρίσει ορισμένες απ’ τις σκηνές της ταινίας του ο “Θίασος” στην οποία συμμετείχε η Εύα Κοταμανίδου. Η πρώτη σκηνή γυρίστηκε στην Κεντρική πλατεία, με φόντο μια μεγάλη αφίσα που δείχνει έναν τσολιά να κλοτσάει έναν Ιταλό και μετά στο ξενοδοχείο Άρνη. Στην τρίτη σκηνή έστησε τις κάμερες του μέσα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς το 1975, την παράδοση των όπλων από τους αντάρτες του ΕΛΑΣ.