ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Κάποιοι λένε ότι οι άμυνες είναι αυτές που δίνουν τίτλους, αλλά δίχως το μεγάλο ζητούμενο που είναι το γκολ, μία ομάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά, όσο καλά κι αν είναι θωρακισμένη στα μετόπισθεν!
Καλές οι τακτικές, καλό το σφιχτό παιχνίδι και η απενεργοποίηση των ατού των αντιπάλων, αλλά δίχως παραγωγή στην επίθεση το πολύ πολύ να μένεις στις… ισοπαλίες οι οποίες με το βαθμολογικό σύστημα 3-1-0 σε κρατούν χαμηλά όταν έχεις στόχο τον πρωταθλητισμό!
Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Αναγέννηση στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Τα δίχτυα των αντιπάλων σ’ αυτά τα πρώτα οκτώ παιχνίδια έχουν πάρει… “φωτιά” καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ οι “κιτρινόμαυροι” πανηγύρισαν 23 φορές!!!
Επίδοση που είναι από τις καλύτερες που έχουν σημειώσει την τελευταία δεκαετία στο ίδιο χρονικό διάστημα ενός πρωταθλήματος και βεβαίως δεν έχουν αντίπαλο!
Η συνδιεκδικήτρια του τίτλου Καρίτσα έχει πετύχει τα… μισά (συν ενα) γκολ ενώ η δεύτερη καλύτερη επίθεση είναι του Ηρακλή Λάρισας με 14 γκολ και η τρίτη του Αετού Μακρυχωρίου με 13.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
Η αγωνιστική φιλοσοφία της Αναγέννησης φέτος εκφράζεται εμφανώς με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Αν και δεν υπάρχει σχετική στατιστική υπηρεσία καταγραφής σ’ αυτό το επίπεδο, δια… γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι η κατοχή μπάλας, σε όλα τα μέχρι τώρα παιχνίδια, είναι συντριπτικά και σε μεγάλα ποσοστά υπερ της ακόμη κι όταν το σκορ ανοίγει και υποτίθεται ο αντίπαλος επιχειρεί ν’ αντιδράσει!

Δεν υπάρχει ματς που η ομάδα να είχε παθητικό ρόλο ακόμη κι όταν προηγήθηκε! Και στα οκτώ που έδωσε είχε επιθετική λειτουργία σε όλο το ενενηντάλεπτο και μάλιστα με πλουραλισμό στους σκόρερς και στον τρόπο παραβίασης της αντίπαλης εστίας!
Αυτό καταδεικνύει και τη γενικότερη καλή παρουσία του συνόλου αφου όλα τα γκολ πλην των στημένων (που και σ’ αυτά έχει καλές επιδόσεις με τον Λώττα), ήλθαν απο εξαιρετική δημιουργια φάσεων κι όχι τόσο απο λάθη των παικτών των άλλων ομάδων.

Η ΑΜΥΝΑ
Η άμυντική τώρα συμπεριφορά της Αναγέννησης είναι κι αυτή εξαιρετική καθώς στο ίδιο διάστημα έχει δεχθεί μόλις 4 γκολ. Δύο στο “γκραν γκινιολ” ματς της Ελασσόνας όπου ισοφαρίστηκε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα από τον παλιό της παίκτη Χρηστο Οικονόμου στο ματς με τον Ατρόμητο Παλαμά κι ένα μόλις στην επανέναρξη στην Πτολεμαίδα από τον Μακεδονικό Φούφας.

Αξίζει βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι οι επιδόσεις απογειώθηκαν από την επανέναρξη ου πρωταθλήματος και μετά όπου στα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια οι “κιτρινόμαυροι” έχουν πετύχει 17 γκολ ενώ έχουν δεχθεί μόλις ένα!
Τα παραπάνω αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους στις τυχόν απορίες που μπορεί να υπάρχουν σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη ομάδα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής…

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Το πόσο διαφορετική είναι η Αναγέννηση σε όλα τα επίπεδα φέτος σε σχέση με τον… εφιάλτη που έζησε τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται αν ρίξουμε μόνο μια ματιά στον απολογισμό που είχε η ομάδα στο ίδιο ακριβώς διάστημα (σε οκτώ αγωνιστικές δηλαδή) στην προπέρσινη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Σήμερα είναι πρώτοι με 20 βαθμούς έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες και τότε ήταν τελευταία με ΜΗΔΕΝ βαθμούς έχοντας μόνο ήττες.
Και τι ήττες; Τις πιο βαριές όλων των εποχών.

Να τα θυμόμαστε να μην ξεχνάμε:
1η αγωνιστική: 2-1 από τον Αλμυρό. 2η αγωνιστική: 0-1 από την Τσαριτσάνη. 3η αγωνιστική: 5-0 από τα Μετέωρα! 4η αγωνιστική: 0-2 από τον Πιερικό. 5η αγωνιστική: 0-3 από τον Θησέα Αγριάς! 6η αγωνιστική: 4-3 από τη Στυλίδα. 7η αγωνιστική: 1-6 από τη Νίκη Βόλου και 8η αγωνιστική 2-0 από τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.
Συνολικός απολογισμός δηλαδή μηδέν βαθμούς, 5 γκολ υπέρ και 23 κατά!!!
To δράμα των δραμάτων!!!

Τη συνέχεια την γνωρίζουμε. Η τραγωδία συνεχίστηκε και στην προτελευταία αγωνιστική μετά τον πρώτο βαθμό με τον Φωκικό (0-0 στο Στάδιο) η ομάδα αποσύρθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της και υποβιβάστηκε στο τοπικό!