Τι υποστήριξε στον ανακριτή η πρώην παίκτρια ριάλιτι που συνελήφθη με τον σύντροφό της για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης. “Η σύντροφός μου δεν έχει καμία σχέση”, δηλώνει ο 32χρονος

“Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο σύντροφός μου” φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας η 29χρονη. Η κατηγορουμένη ξέσπασε όταν άκουσε την προφυλάκιση της φωνάζοντας: “Με κατέστρεψε!”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της υποστήριξε ότι πολύ συχνά είχε καυγάδες με τον 32χρονο προτρέποντάς τον να σταματήσει την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα, παρά τους συχνούς διαξιφισμούς το ζευγάρι φέρεται να είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Μετά την απολογία τους, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι, που κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών περίπου 8 κιλών.

Οι δυο τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σε δηλώσεις του ο Πεντέλης Κόκοτος, συνήγορος της 29χρονης, τόνισε: “Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση”.

Σχετικά με τον ισχυρισμό των αστυνομικών ότι η 29χρονη “ξεφορτώθηκε” ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας, ο συνήγορός της ανέφερε: “η εντολέας μου ουδέποτε έχει καπνίσει, ουδέποτε έχει πιει, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές. Ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποδειχθεί”.

Ο συνήγορος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργοπουλος, δήλωσε: “Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είναι κανένας μεγαλεμπόρος ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση.”

32χρονος: Η σύντροφός μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση

Την πλήρη ευθύνη για την κατοχή των περίπου 8 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκαν πάνω του, ανέλαβε από την πλευρά του ο 32χρονος σύντροφος της πρώην παίκτριας ριάλιτι, ο οποίος σήμερα απολογήθηκε ενώπιον του τακτικού ανακριτή και προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να απεμπλέξει τη φίλη του από τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί, τονίζοντας στο υπόμνημα του, πως εκείνη δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

“Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της, υπό την έννοια ότι αν δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου δεν θα ήταν κατηγορούμενη” υποστήριξε κατά την απολογία του, εξηγώντας πως δεν έπρεπε να μη δεχθεί να πάει να παραλάβει την κατασχεθείσα ποσότητα: “Έκανα λάθος, το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου”. Ο 32χρονος, ο οποίος δήλωσε τοξικοεξαρτημένος, αναφέρθηκε στη γνωριμία του με την 29χρονη, λέγοντας πως γνωρίστηκαν το 2017 σε νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι όπου εκείνος εργαζόταν ως μπάρμαν και εκείνη ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.

“Αποκάλυψα στην συγκατηγορούμενή μου το πρόβλημα της εξάρτησης μου, η οποία με προέτρεψε και με βοήθησε να διακόψω την νυχτερινή εργασία για να αλλάξω περιβάλλον και να κάνω προσπάθεια να κόψω τα ναρκωτικά. Σταματήσαμε και οι δύο την νυχτερινή εργασία. Για κάποια διαστήματα κατάφερα να διακόψω τη χρήση αλλά δυστυχώς μετά υποτροπίαζα. Με την συγκατηγορούμενή μου τσακωνόμουν λόγω της χρήσης. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν συγκατοικούσαμε σταθερά, αλλά εκείνη έμεινε στους γονείς της και απλώς ερχόταν κάποια βράδια σπίτι μου. Της είχα υποσχεθεί ότι θα παρακολουθήσω πρόγραμμα απεξάρτησης και θεωρούσαμε ότι αν κάνουμε οικογένεια οργανισμός μου θα απορροφηθεί ψυχικά και πνευματικά και θα ξεφύγω οριστικά” υποστήριξε.

Δύο αιτήματα

Αναφορικά πάντως, με την κατηγορία δήλωσε ότι την αρνείται, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- δεν είναι είμαι έμπορος ναρκωτικών, αλλά εργάζεται από 13 ετών “με τιμιότητα και ιδρώτα για να επιβιώνω”. Συγκεκριμένα, στις επτά σελίδες του υπομνήματος του, αποδέχεται ότι αποπειράθηκε να μεταφέρει την κατασχεθείσα ποσότητα από το σημείο που θα την παραλάμβανε στο σημείο που μου είχε υποδειχθεί.

“Όμως με κάθε ειλικρίνεια δηλώνω ότι η κατασχεθείσα ποσότητα δεν ήταν δική μου, δεν μου ανήκει ακόμα δεν είχα εξουσία διαθέσεως της, ούτε αποφάσιζα για την τύχη της. Δεν πρόλαβα να αποκτήσω κατοχή της της βαλίτσας. Προτού την ακουμπήσω με συνέλαβαν οι αστυνομικοί” ανέφερε χαρακτηριστικά και για το λόγο αυτό υπέβαλε δύο αιτήματα προς το δικαστικό λειτουργό. Ειδικότερα, ζήτησε να εξεταστεί από πραγματογνώμονα ώστε να διαπιστωθεί ο βαθμός εξάρτησης του, ενώ ήδη έχει ζητήσει να του γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι υπήρχε κοκαΐνη στο αίμα του. Επίσης, προχώρησε σε ακόμη ένα αίτημα, προκειμένου να αναζητηθεί βιντεοληπτικό υλικό από το σημείο της επίδικης διασταύρωσης. Στόχος -κατά τον κατηγορούμενο- είναι να αποδειχθεί ότι:

1. Δεν αντιστάθηκα, αντίθετα χτυπήθηκα,

2. Δεν πρόλαβα να ακουμπήσω τη βαλίτσα,

3. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί που με συνέλαβαν ήταν αυτοί που ακολουθούσαν το ταξί και πέρασαν μπροστά μου δευτερόλεπτα αφότου στάθμευσε οδηγός του ταξί.

Τα 8 κιλά κοκαΐνης

Παράλληλα, ο 32χρονος επιχειρώντας να εξηγήσει πως βρέθηκε στα χέρια του μία τόσο σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, υποστήριξε πως ο ίδιος “ξανακύλησε” μετά το Μάρτιο του 2020, όταν συνάντησε έναν παλιό γνωστό του.

“Είχε πάντα την κοκαΐνη πάνω του. Τον συνάντησα στην πλατεία Πλυτά όταν έβγαλα βόλτα το σκύλο μου. Τον θυμόμουν από παλιά. Πιάσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι ακόμη έχει δυνατότητα να βρίσκει κοκαΐνη και μάλιστα με κέρασε. Κατέληξα μέσα και στην ψυχολογική απομόνωση της καραντίνας να υποτροπιάσω και να κάνω χρήση. Συνέχισα να προμηθεύομαι από αυτόν και έφτασα στο σημείο να του χρωστάω 6.500 ευρώ. Του είχα υποσχεθεί ότι θα τον αποπληρώσω στο τέλος του φετινού καλοκαιριού” λέει μέσω του υπομνήματος του, και προσθέτει πως ούτε τότε είχε τα χρήματα, με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές κατά του ιδίου και της φίλης του.

“Τον ρώτησα «που είδες τη φίλη μου». Μου είπε ότι την είχε δει επειδή έβγαζε και αυτή βόλτα το σκύλο μου στην ίδια πλατεία. Το άτομο αυτό το ξέρω ως Βασίλη και είναι 40 ετών και πιο ψηλός από μένα. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 ο Βασίλης ήρθε έξω απ’ το σπίτι μου και με περίμενε με δύο άτομα ακόμη που ήταν πάνω στη μηχανή με κράνη” περιγράφει και προσθέτει ότι εξαιτίας του χρέους του υποχρεώθηκε να κάνει κάτι για αυτόν. Όπως εξήγησε, “μου είπε ότι θα με στείλει να παραλάβω από κάπου μια τσάντα και να την παραδώσω κάπου αλλού. Δε μου είχε πει ότι θα περιείχε. Κατάλαβα ότι επρόκειτο για ναρκωτικά αλλά δεν ήξερα το είδος και την ποσότητα. Μου είπε ότι θα έρθει να με βρει πάλι την Πέμπτη το μεσημέρι στην οδό Δικαιάρχου στο ύψος ενός καταστήματος με ψιλικά. Πράγματι ήρθε την Πέμπτη και μου είπε να πάω στη Νέα Σμύρνη στη γωνία Εφέσου και Πολυκάρπου και ότι θα έρθει στις 3:30 ταξί station βάγκον. Στον οδηγό θα έλεγα ότι «έρχομαι από το Βασίλη» κι αυτός θα μου αφήσει μία τσάντα που εγώ θα πρέπει να την πάω πεζός στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής, στη γωνία με τον παντοπωλείο όπου θα έρθει να την παραλάβει ένα θαλασσί Toyota”.

Στη συνέχεια, πήγε πεζός στη διασταύρωση Εφέσου και Πολυκάρπου και μετά από λίγο εμφανίστηκε το ταξί, ωστόσο μετά από 3 δευτερόλεπτα, από την ίδια φορά του δρόμου από την οποία είχε έρθει το ταξί, πέρασαν δύο μηχανές, όπου στη μία επέβαιναν δύο άτομα και στην άλλη ένα. “Είδα ότι είχαν και οι τρεις επιβαίνοντες κράνη και στη μηχανή με τα δύο άτομα είδα να κρέμεται και καλώδιο ακουστικού. Περνάω το δρόμο απέναντι, πηγαίνω στον οδηγό του ταξί και του λεω «έρχομαι από το Βασίλη» και εκείνη τη στιγμή εξέρχεται από το ταξί ένα άγνωστο άτομο και βγάζει ένα ταξιδιωτικό σάκο από το χώρο των αποσκευών του αυτοκινήτου και τον αφήνει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή εγώ ανήσυχος του είπα «είδες τις μηχανές που πέρασαν» και αυτός μου απάντησε «ναι τις είδα και πιο πριν, πάρτα και φύγε» και μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε βιαστικά” αναφέρει, τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ακουμπήσει την τσάντα.

Όπως εξηγεί, “σκέφτηκα τις μηχανές που πέρασαν με το ακουστικό, μπορεί να ήταν αστυνομικοί και δίστασα να πάρω την τσάντα αλλά οδηγός του ταξί την άφησε και έφυγε και φοβήθηκα να την αφήσω μη χαθεί και βρω τον μπελά μου από το Βασίλη και με κατηγορεί ότι την έκλεψα. Ενώ λοιπόν στεκόμουν δίπλα στο σάκο φρεναρίσματα, κοιτάω πίσω μου και βλέπω τις μηχανές. Ήταν αστυνομικοί, με έριξαν κάτω και με χτύπησαν. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και τους φώναξα «είμαι κάτω ότι πείτε». Μου πέρασαν χειροπέδες και με ρωτούσαν «ποιος σε έστειλε; που θα τα πήγαινες αυτά; (Δεν με ρώτησαν ποιος μου έδωσε το σάκο, γιατί πιθανόν γνώριζαν). Αφού μου αφαιρέσουν τα προσωπικά μου αντικείμενα και μου φορέσουν χειροπέδες τους είπα ότι επιθυμώ να συνεργαστώ και να τους πω ότι γνωρίζω. Τους αποκάλυψα το σημείο που θα παρέδιδα το σάκο και μου ζήτησαν να πάμε μαζί. Πήγαμε στην Αγία Φωτεινή αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς γιατί προφανώς αντιλήφθηκαν ότι υπήρχαν κι άλλα άτομα και ότι δεν έφτασα εκεί πεζός”.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Κατά τη δικογραφία, η σύλληψη των δύο κατηγορουμένων ήταν αποτέλεσμα μίας ανώνυμης πληροφορίας. Αστυνομικός ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης και των δύο, στην κατάθεσή του φέρεται να έχει περιγράψει πώς ο 32χρονος κατηγορούμενος τέθηκε υπό παρακολούθηση, ύστερα από τις πληροφορίες που έλαβαν οι αρχές από πρόσωπο που «θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του».

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, μέσω του ανώνυμου αυτού προσώπου, πληροφορήθηκαν ότι «ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής και διαμένουν σε οικία επί της οδού (κατονομάζεται η οδός) στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, έχοντας σητν κατοχή τους μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Πηγή : news247