Με… σύμμαχο τον καλό καιρό, οι παραγωγοί του κάμπου της Καρδίτσας, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τη συλλογή βαμβα- κιού.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν τις τελευταίες καλλιεργητικές φροντίδες, με την προσμονή η χρονιά να κλείσει όπως ξεκίνησε, ιδανικά.

Αν εξαιρέσουμε, το πράσινο σκουλήκι το οποίο άφησε σε ορισμένα χωριά τα… αποτυπώματά του, όλοι εύχονται να βοηθή- σουν οι καιρικές συνθήκες και οι συγκομιδή να ξεκινή- σει και να τελειώσει χωρίς προβλήματα.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Καρδίτσας κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, υπενθυμίζει τη σχετική υπουργική απόφαση για τον κίνδυνο απώ- λειας της συνδεδεμένης, σε περίπτωση συγκομιδής του βαμβακιού με μηχανές strip- per και το ποσοστό 10% ως πλαφόν στις ξένες ύλες.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου, εκτιμά πως η καλλιεργούμενη έκταση θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, 2,5 με 2,6 εκατομμύρια στρέμματα.

Η στρεμματική απόδοση σε επίπεδο χώρας αναμένεται να είναι ικανοποιητική, κυρίως στις πρώιμες καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα, η κρίση στη γειτονική Τουρκία και η… κατρακύλα της λίρας, θα επηρεάσουν σε μικρό βαθμό τις ποσότητες του ελληνι- κού βαμβακιού που θα αγοραστούν, αλλά όχι τις τιμές δηλώνουν παράγοντες της αγοράς.