Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο για την παιδεία στη Καρδίτσα

Συνέντευξη τύπου των διοργανωτών

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για την ανάδειξη των ζητημάτων της δημόσιας παιδείας. Το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές συνομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα μέλη των συνομοσπονδιών στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στάθηκαν στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές με τις οικογένειές τους από την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, απέδωσαν αδιαφορία στο Υπουργείο Παιδείας για την διασφάλιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών παιδείας.

«Μεγάλο το βάρος των εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας δίχως στήριξη»

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας, κ. Αποστόλης Ταξιάρχης, έκανε λόγο για μία άδικη αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη όλων των παρευρισκόμενων φορέων που συμβάλλουν στην επιτυχία της πανθεσσαλικής δράσης.

Στην συνέχεια, ο κ. Στάυρος Κουτσουμπέλης, της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι οι αλλεπάλληλες κρίσεις από το 2010 έχουν δείξει την αναγκαιότητα της ύπαρξης και της στήριξης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών. «Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα γνωστά. Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αφορούν την γενναία αύξηση αποδοχών, τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών ανά τμήμα. Μάλιστα προκύπτουν και περιφερειακές ανισότητες, καθώς σχολεία κλείνουν εξαιτίας της συγκέντρωσης του πλήθους στα μεγάλα αστικά κέντρα. », σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσουμπέλης.

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα