Σε παρέμβαση στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη 23 Ιανουαρίου  καλεί η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα”,  συνελεύσεις, φορείς, συλλογικότητες, εργατικά σωματεία και κόσμο της Καρδίτσας, να δώσουν το παρών και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην βιομηχανοποίηση και λεηλασία της περιοχής των Αγράφων με την τοποθέτηση γιγάντιων ανεμογεννητριών…

Πρόκειται για μία ακόμη δράση από μια σειρά που έχουν λάβει χώρα, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για όσα σχεδιάζονται και αποφασίζονται ερήμην του, αλλά κυρίως να αποτρέψει την παραχώρηση δημόσιας γης και την τσιμεντοποίηση μιας περιοχής που πέραν όλων των άλλων θεωρείται και προστατευόμενη διεθνώς!

Στην παρέμβαση θα ζητηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση κατά των Αιολικών Πάρκων στα Αγραφα, αλλά και να καταδικάσει τις διώξεις που έχουν γίνει εναντίον διαδηλωτών για όσα απίθανα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι όπου, ως γνωστόν, αποκλείστηκε η συμμετοχή και παρουσία πολιτών σε μια ανοιχτή απο το νόμο διαδικασία του Δήμου, με τη συνδρομή δυνάμεων καταστολής!

Θυμίζουμε ότι η σημερινή πλεοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην κατασκευή των αιολικών πάρκων και καταδίκασε και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι πολίτες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοπρασιών.

Η «Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα”  εξέδωσε ανακοίνωση καλεί όλο τον κόσμο της Καρδίτσας να δώσει το παρών και να συμμετέχει στην παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Αγραφα” θα πραγματοποιήσει μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα.
Σκοπός της παρέμβασης είναι να εκδοθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της κατασκευής Αιολικών Πάρκων στην περιοχή των Αγράφων, καθώς και κατά των διώξεων που επιχειρούνται εναντίον πολιτών και αγωνιστών που εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα δημόσιας γης στις συνεδριάσεις επιτροπών του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.
Συνεδριάσεις που ουσιαστικά υπήρξαν άκυρες διότι δεν έλαβαν υπόψιν τους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν τα εκλεγμένα όργανα του Δήμου και παράτυπα τους απέκλεισαν επιστρατεύοντας και δυνάμεις καταστολής εναντίον τους, γράφοντας ιστορία στην Καρδίτσα!
Κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν μπορεί να ιεραρχείται ως πιο σημαντικό από την ποιότητα ζωής της κοινωνίας, κανένας δεν μπορεί να στερήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της έκφρασης στους πολίτες για θέματα που τους αφορούν.
Κανένας, τέλος, δεν μπορεί ν’ αποφασίζει ερήμην τους.
Καλούμε τις συλλογικότητες, τους φορείς και τον κόσμο της Καρδίτσας να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη βεβήλωση και καταστροφή της περιοχής των Αγράφων και στην ποινικοποίηση των αγώνων».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ