Παραμένει η ανάγκη ενίσχυσης των αποθεμάτων

Παγκόσμια ημέρα Θαλασσαιμίας η αυριανή και στο νου έρχονται οι πάσχοντες συμπολίτες, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί διπλά την περίοδο της πανδημίας. Εκτός από τα προβλήματα που δημιούργησε στο σύνολο των πολιτών η εξάπλωση του κορωνοϊού και η υιοθέτηση των μέτρων, οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με το ζωτικής σημασίας ζήτημα των μειωμένων αποθεμάτων αίματος στο Νοσοκομείο, εξαιτίας του περιορισμού των εθελοντικών αιμοδοσιών.

Πάντως από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά, τη Μητρόπολη, τη Στρατονομία και άλλους φορείς, αλλά και μεμονωμένα από πολίτες, έχουν συγκεντρωθεί πολύτιμες φιάλες αίματος για την κάλυψη των πάγιων αναγκών που έχουν δεκάδες Καρδιτσιώτες. Στην προσπάθεια αυτή, καθοριστική είναι η συνδρομή των υπευθύνων και του προσωπικού του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ωστόσο η ανάγκη ενίσχυσης των αποθεματικών του Νοσοκομείου παραμένει επιτακτική.

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Πασχόντων Θαλασσαιμίας Καρδίτσας συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δράσης, έχοντας διεκδικήσει μέτρα με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών, τη συνεχή εξέλιξη της θεραπευτικής αντιμετώπισης, τη συστηματική ιατρική παρακολούθηση, την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Νοσοκομείου, καθώς και την προώθηση του θεσμού της εθελοντικής, ανώνυμης και μη ανταποδοτικής αιμοδοσίας.
Κ.Π.