Κλειστά μέχρι νεωτέρας θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας, που αναφέρθηκε ότι έχουν εμφανίσει κτιριακά προβλήματα μετά τους πρόσφατους σεισμούς και μέχρι να ολοκληρωθούν οι τελικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία, Κρύας Βρύσης, Σταυρού και Αγ. Θεοδώρων όπως και το νηπιαγωγείο Παλαιοκκλησίου (κατόπιν σχετικής απόφασης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση). Κλειστό θα παραμείνει και το σχολικό συγκρότημα 2ου Γυμνασίου -2ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου (τα μαθήματα με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνουν με τηλεκπαίδευση).

Τα σενάρια

Πιο συγκεκριμένα, ζημιές εντοπίζονται στο πέτρινο κτίριο του σχολείου στον Άγιο Θεόδωρο. Η λύση που φαίνεται να προκρίνεται αν δεν ανάψει το «πράσινο φως» η ΚΤΥΠ, είναι να μεταφερθούν οι μαθητές στον Πρόδρομο. Στην Τοπική Κοινότητα Σταυρού, αν χρειαστεί να κλείσει το σχολείο, οι μαθητές πιθανόν να εγκατασταθούν στο πρώην Δημαρχείο Κάμπου αν ωστόσο υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες. Την ίδια ώρα, αν κριθεί ακατάλληλο το σχολείο της Κρύας Βρύσης, οι μαθητές θα «μετακομίσουν» στο Ξινονέρι. Ζημιές εντοπίζονται και στο δημοτικό σχολείο Μακρυχωρίου, ωστόσο είναι κλειστό λόγω έλλειψης μαθητών.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα