Όπως το συνηθίζει κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η διοίκηση του ΑΣ Καρδίτσας σχεδιάζει με σύνεση, σοβαρότητα και με βάση τις ανάγκες του συλλόγου, την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ύστερα από ένα διάστημα που ζήσαμε τα πάντα, με πάμπολλες αντιξοότητες και σ’ ενα καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας για το τι “ξημερώνει” – μέσα στο οποίο οι “κυανόλευκοι” κατάφεραν να σταθούν κάτι περισσότερο από επάξια – εισήλθαμε σε μια περίοδο που πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν και θα επιστρέψουμε έστω σε μια στοιχειώδη μορφή κανονικότητας…

Ο ΑΣΚ θα συμμετέχει για μία ακόμη φορά στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ, έχοντας πραγματικά γράψει τη δική του ιστορία όχι μόνο σε επίπεδο Νομού, αλλά ξεχωρίζοντας στο πανελλήνιο!

Οσο κι αν ψάξουμε δεν θα βρούμε ομάδα που ξεκίνησε με τόσο μεθοδικό τρόπο από τις χαμηλές τοπικές κατηγορίες, ανέβηκε εντυπωσιακά στην Α2 και παραμένει σταθερά σε υψηλό επίπεδο έχοντας διασφαλίσει κιόλας τη βιωσιμότητά της.

Αν θα μπορούσαμε να βρουμε μια ανάλογη κατάσταση θα πηγαίναμε στον Ερμή Αγιάς, που είχε σχεδόν την ίδια διαδρομή (ξεκίνησε κι αυτός από την Α1 ΕΣΚΑΘ), αλλά έχει μετεξελιχθεί σε μια ομάδα του “ενός χρηματοδότη” αλλάζοντας μάλιστα και όνομα (ΚΑΕ Λάρισας), προσπαθώντας (και δικαιολογημένα) να μαζέψει τον κόσμο της γειτονικής πόλης.

Το που θα καταλήξει αυτή η πορεία όμως κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί αφού μιλάμε για μεγάλα ανοίγματα, χωρίς πολλά έσοδα, τα οποία κάποια στιγμή θα κουραστεί να τα καλύπτει ο ένας και μόνο που έχει αναλάβει αυτό το ρόλο.

Στον ΑΣΚ αντιθέτως μπορεί κι εδώ να έχουμε τεράστια οικονομική συνεισφορά κυρίως από την οικογένεια Δεληγιάννη που έχει τα ηνία εδώ και χρόνια, αλλά σ’ ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.
Με την πόλη να είναι δίπλα, να υπάρχουν βοήθειες και θετική ενέργεια και μ’ ενα σταθερό διοικητικό σχήμα που δίνει τον καλύτερό του εαυτό κάθε φορά έχοντας καταργήσει στην πράξη τη λέξη “κορεσμός”.

Η ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
Η νέα σεζόν θα βρει, όπως προαναφέραμε τον ΑΣΚ και πάλι στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας. Αν κρίνουμε από τις κινήσεις που έχουν ήδη υλοποιήσει οι Καρδιτσιώτες και οι οποίες βεβαίως θα συνεχιστούν, δημιουργείται μια ισχυρότατη ομάδα με παίκτες εγνωσμένης αξίας και με τη γνωστή συνταγή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, που αποβλέπει σε ένα σύνολο με ομοιογένεια και ποιότητα.

Η πρόσληψη του έμπειρου και ικανού προπονητή Δημήτρη Λιόγα δείχνει και τις προθέσεις των διοικούντων που βλέπουν ακόμη ψηλότερα για το νέο πρωτάθλημα.
Που θα φθάσει αυτή η πορεία; Κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, ούτε βεβαίως να το “δέσει κόμπο” από το καλοκαίρι!

Το σίγουρο είναι πως με την επαναλειτουργία του μεγάλου κλειστού, την επιστροφή του κόσμου και τη δίψα που υπάρχει για διάκριση, ο ΑΣΚ αν διασφαλίσει και τη στήριξη που απαιτείται, μπορεί να κάνει όνειρα για ακόμη σπουδαιότερες διακρίσεις απ’ αυτές, τις μοναδικές για τα χρονικά του μπάσκετ της περιοχής μας, που έχει ήδη πετύχει…