Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, όπου διοικητική υπάλληλος φέρεται να εξέδιδε πιστοποιητικά εμβολιασμού σε πολίτες που δεν είχαν ποτέ εμβολιαστεί.
Εκτός από την ένορκη διοικητική εξέταση, έχει ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και από τη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκε το πρωί στην Καρδίτσα ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης προκειμένου να καταθέσει στην Εισαγγελία.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο σημείωσε ότι με εντολή του υπουργείου Υγείας κατέθεσε πλήρη φάκελο στην Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση αφορά 33 πολίτες (κάποιοι από περιοχή εκτός Ν. Καρδίτσας) που έλαβαν ψευδή βεβαίωση στο διάστημα από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου και συνολικά 44 περιπτώσεις αν συμπεριληφθούν οι δεύτερες δόσεις εμβολιασμού που υποτίθεται ότι έκαναν εν λόγω 33.

Συνέχισε λέγοντας ότι ακολουθεί η μηνυτήρια αναφορά την οποία θα καταθέσει η 5η ΥΠΕ κατά παντός υπευθύνου και εναντίον των πολιτών που εμπλέκονται στην υπόθεση. «Το σύστημα εμβολιασμού είναι απόλυτα θωρακισμένο και ασφαλές και κανένας να μη διανοηθεί να το παραβιάσει γιατί η τιμωρία θα είναι παραδειγματική» τόνισε και πρόσθεσε ότι η ΕΔΕ βρίσκεται υπό εξέλιξη ώστε άμεσα να βγει το αποτέλεσμα που θα δείξει ποιοι εμπλέκονται.
Διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος που εμπλέκεται στη διαδικασία έχει τεθεί εκτός διαδικασίας από την πρώτη στιγμή και αναμένεται η διαθεσιμότητα της όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Συνέχισε λέγοντας ότι εξετάζονται όλες οι πιθανές εμπλοκές ατόμων, ενώ η συγκριμένη υπάλληλος συμμετείχε στην εμβολιαστική διαδικασία από το Μάιο.

Πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές με το εμβόλιο της Pfizer και έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 31.296 κανονικοί εμβολιασμοί.