Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της 11ης Φεβρουαρίου 2021 έγινε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών σχετικά με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο,  έντυπο και ηλεκτρονικό, Τύπο  που αναφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Για την ενημέρωση του κοινού της Καρδίτσας παραθέτουμε τα παρακάτω:

Είναι γεγονός ότι η πανδημία του Κορωνοϊού χτύπησε ανεξαρτήτως όλες τις Υπηρεσίες του Νομού μας και Πανελλαδικά. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι σχεδόν όλες οι υπηρεσίες του Νομού να υπολειτουργούν και σε άλλες περιπτώσεις,  σημαντικές υπηρεσίες να σταματήσουν τη λειτουργία τους επί 14 ημέρες.

Επόμενο και αναμενόμενο ήταν ο ιός να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις και στο Νοσοκομείο μας, όπου σε καθημερινή βάση έχουμε πολλές επισκέψεις ασθενών και συνοδών.

Παρόλα τα μέτρα προφύλαξης, Ιατροί και Νοσηλευτικό Προσωπικό προσεβλήθησαν από το χτύπημα του  Κορωνοϊού και χρειάστηκε να νοσηλευθούν ή να παραμείνουν στα σπίτια τους , όπως ο Νόμος ορίζει. Πρέπει δε να μνημονευτεί και ο Θάνατος Ιατρού του Νοσοκομείου που προσεβλήθη πάνω στο καθήκον από τον Κορωνοϊό.

Παρόλες τις ελλείψεις όμως, το Νοσοκομείο μας, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων σε αυτό, λειτουργεί κανονικά και προσφέρει τις υπηρεσίες του επί 24ώρου βάσης, αν και τώρα έχει επιφορτιστεί και με τον εμβολιασμό των συνδημοτών μας.

Πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία της Καρδίτσας ότι από τον Απρίλιο του 2020 που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μέχρι σήμερα, στο Νοσοκομείο διορίστηκαν επτά (7) μόνιμοι Ιατροί και οχτώ (8) Επικουρικοί.

Επίσης, διορίστηκαν πενήντα ένα (51) άτομα βοηθητικό και Επικουρικό Προσωπικό. Σε σύντονο δε χρονικό διάστημα  θα έχουμε το διορισμό ακόμη δέκα (10) Ιατρών-Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο μας. Η Προκήρυξη ήδη δημοσιεύτηκε.

Σε σύντομο  χρονικό διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των Διαγωνισμών για την αγορά Ιατρικών οργάνων μέσω ΕΣΠΑ, συνολικού ποσού 962.000€. Έγινε η αγορά και η τοποθέτηση των Πλυντηρίων αξίας 300.000€, του κλιβάνου 120.000€, αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αξίας 250.000€ ( το Νοσοκομείο μας τώρα διαθέτει δέκα (10) κρεβάτια ΜΕΘ αντί των έξι (6)που είχε) και η εγκατάσταση ψηφιακού τηλεφωνικού κέντρου.

Δρομολογήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου ύψους 5.450.000€ και τέλος έγιναν και γίνονται σημαντικές παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για το Νοσοκομείο μας το οποίο ατυχώς προσπάθησαν κάποιοι να απαξιώσουν.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης οφείλουμε ως Δ.Σ να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου μας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά με υπομονή και ψυχική δύναμη δίπλα στον πόνο του συνανθρώπου. Στον αγώνα αυτό το Δ.Σ είναι δίπλα τους και δίνουμε και εμείς τον αγώνα για ακόμη περισσότερους Γιατρούς , Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό, έτσι ώστε να ενισχυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους.

Τέλος, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους συμπολίτες μας και μη, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στο Νοσοκομείο μας δωρίζοντας πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και υλικό για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

Τα τακτικά μέλη                                                           Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                         ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΑΚΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΟΥΡΚΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ