Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” αναφερθήκαμε στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της Αναγέννησης που συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς έχουν ήδη ξεπεράσει τα 400.

Αριθμός που βεβαίως δεν συνάδει με τη δημοφιλία της Αναγέννησης, αλλά θα πρέπει να σταθούμε εδώ και σε μια κακή παράδοση που έχει ο σύλλογος διαχρονικά στη διάθεση των καρτών διαρκείας! Ακόμη και σε χρονιές που συγκέντρωνε 8.000 και 10.000 κόσμο, τα διαρκείας ήταν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που καταδεικνύει και μια συνήθεια του κόσμου να παίρνει το εισιτήριό του σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά!

Σε αντίθεση με άλλους συλλόγους της επικράτειας που μπορεί να μην έχουν τη λαϊκή απήχηση της Αναγέννησης, αλλά έχουν καταγράψει κατα καιρούς νούμερα πολύ υψηλότερα σ’ αυτόν τον τομέα.

Ειναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Νίκης Βόλου που ναι μεν πρόκειται για μια ιστορική ομάδα με καταβολές και κόσμο αρκετό που την αγαπάει, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν έχει πίσω της μια ολόκληρη περιοχή όπως η Καρδίτσα, που έφθασε κάποια στιγμή ενώ αγωνιζόταν και στη Γ’ Εθνική να διαθέσει 1500 εισιτήρια διαρκείας! Και από τις άλλες όμως Θεσσαλικές ομάδες υστερεί διαχρονικά στον τομέα αυτόν.

Το ρεκόρ της Αναγέννησης είναι τα 650 που διατέθηκαν την περίοδο 2008-2009 στην επάνοδο ύστερα από οκτώ χρόνια στη Β’ Εθνική με το θρυλικό κι αξέχαστο μπαράζ της Ριζούπολης.

Ούτε καν τη φοβερή διετία 1993-95 που έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων όλων των εποχών στο Στάδιο, δόθηκαν παραπάνω από 500 το καλοκαίρι, ενώ και στην πρώτη περίοδο του Καπράνα με σημαντικές μεταγραφές και οργάνωση, πάλι ο αριθμός ήταν εκεί κοντά…

Φέτος, αναμφίβολα υπάρχει προσδοκία και δίψα για την Αναγέννηση καθώς προηγήθηκε κι ένα διάστημα μεγάλης στέρησης, τόσο από τον καταποντισμό του συλλόγου που αποσύρθηκε από τη δράση και κατρακύλησε στα τοπικά, όσο βεβαίως και απ’ όλα όσα συνέβησαν με τα lockdown και την πανδημία.

Ο αριθμός “400” είναι σίγουρα ικανοποιητικός με βάση τα παραπάνω, αλλά θα περιμένουμε να δουμε μήπως η ομάδα σπάσει κι αυτό το ρεκόρ μέχρι την έναρξη της σεζόν…

Θ.Κ.

H φωτογραφία του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” είναι συλλεκτικής και ιστορικής αξίας. Είναι η τελευταία φορά που γέμισε η ανατολική εξέδρα πλήρως το 2005 στον αγώνα της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στην Αναγέννηση και τη συνονόματή της από την Αρτα (1-1). Θα έχει πολύ κόσμο (οχι όμως εξολοκλήρου γεμάτη) στο μάτς με τα Τρίκαλα για την ίδια κατηγορία λίγους μήνες μετά (1-0) για να κλείσει οριστικά στις 11 Σεπτεμβρίου του 2006 στον αγώνα με τον Εθνικό Κατερίνης για τη Γ’ Εθνική. Θα είναι το τελευταίο αθλητικό γεγονός με ανοιχτή την εξέδρα στο Στάδιο. Απο τότε, παραμένει ένα άχαρο τσιμεντένιο ντεκόρ!