Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στην Καρδίτσα για ρεύμα, αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα από αγροκτηνοτρόφους της Δυτικής Θεσσαλίας (φωτο & βίντεο)

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ και στην Π.Ε Καρδίτσας, όπου οι διαμαρτυρόμενοι άδειασαν κοπριά


Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 80%,  πληρωμή των αποζημιώσεων που εκκρεμούν από τον «Ιανό» και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ζήτησαν σήμερα αγροκτηνοτρόφοι της Δυτικής Θεσσαλίας με δυναμική κινητοποίηση στην Καρδίτσα.
Με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε αρχικά συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ, ενώ ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ και κατόπιν στην έδρα της Π.Ε Καρδίτσας όπου διαμαρτυρόμενοι άδειασαν κοπριά στην είσοδο του κτιρίου.
Οι αγροκτηνοτρόφοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου τονίζοντας ότι οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια έχουν καταστήσει ασύμφορη την παραγωγή και τη διατήρηση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Υπογράμμισαν παράλληλα ότι παραμένουν ανοιχτές οι «πληγές» από τις καταστροφικές πλημμύρες, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και πολίτες της Καρδίτσας.
Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, σε δήλωσή του στο «Νέο Αγώνα» σημείωσε ότι η σημερινή κατάσταση με την εκτίναξη των λογαριασμών του ρεύματος έχει επιφέρει τεράστια προβλήματα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και συνολικότερα στους πολίτες. «Με το καθεστώς αυτό δεν μπορούμε να παράξουμε, ούτε να μείνουμε στα χωριά μας» είπε, ενώ στάθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τις αποζημιώσεις από τον «Ιανό».
Αναφέρθηκε στον φόβο που κυριαρχεί στις τάξεις των αγροκτηνοτρόφων για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων σε κάθε δυνατή βροχόπτωση, με χαρακτηριστική την πρόσφατη κακοκαιρία «Διομήδης». Ζήτησε από την πολιτεία να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα