Πορεία και διαμαρτυρία έξω απο το δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το πρωί από πλήθος Καρδιτσιωτών σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους τέσσερις διωκόμενους υπερασπιστές των Αγράφων, μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Αιολικά στα Αγραφα”.

Πρόκειται για τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος τους για τη διαδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Καρδίτσας πριν δύο χρόνια, όταν η τότε επιτροπή δημοπρασιών του Δήμου Καρδίτσας με κλειστές  πόρτες αποφάσισε την παραχώρηση δημόσιων δασικών εκτάσεων σε ιδιωτική εταιρία για εκμετάλλευσή στα σχεδιαζόμενα αιολικά πάρκα.

Μάλιστα πρόκειται για έργο ακυρώθηκε προσφάτως από το υπουργείο επειδή δεν πληρούσε τους περιβαντολογικούς όρους!!!

Τότε είχε ασκηθεί δίωξη σε τέσσερις διαδηλωτές που μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδήλωναν έξω απο το κτίριο του Δήμου. Σε μια συνεδρίαση της επιτροπής που από τον κανονισμό του Δήμου προβλέπονταν να είναι ανοιχτή στους πολίτες και πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών!!!

Τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές (συγκεντρώνονται συνεχώς) συμπολιτών που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους με το σύνθημα: “Ημουν κι εγώ εκεί”.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (7/12) αλλά τελικά αναβλήθηκε.