Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ άναψε η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση τμήματος του οδικού άξονα της Εθνικής Οδού που συνδέει Άρτα και Βόλο μέσω Τρικάλων και Καρδίτσας, από τον κόμβο του Δέλτα (Α/Κ Καρδίτσας της Ε65) μέχρι τον κόμβο Αθηνών (συμβολή του άξονα Καρδίτσα-Λάρισα με τον περιφερειακό Καρδίτσας).

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «με γρήγορο βηματισμό προχωράμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού οδικού έργου στην Περιφερειακή Ενότητα. Είναι ένα έργο κομβικής σημασίας στο οποίο διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες, καθώς αφορά το οδικό τμήμα από το Δέλτα έως την είσοδο της πόλης της Καρδίτσας.

Με το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να αλλάξει η εικόνα της εισόδου της Καρδίτσας αποκτώντας τη μορφή μιας σύγχρονης πόλης. Με το έργο ενισχύουμε την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Παράλληλα η υλοποίησή του σημαίνει ότι εκατοντάδες άνθρωποι θα δουλέψουν σ’ αυτό, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα διατεθούν. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική τους δουλειά».