Προβληματισμός στον κλάδο της εστίασης στην Καρδίτσα για το μέτρο με τους εμβολιασμένους

Με το πιστοποιητικό του εμβολιασμού στο… χέρι θα έχουν πρόσβαση οι πελάτες στους χώρους εστίασης, οι οποίοι από τις 15 Ιουλίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα οι χώροι εστίασης και αυτοί που φιλοξενούν θεάματα θα διακρίνονται πλέον σε αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους και νοσήσαντες και σε μεικτούς χώρους όπου θα γίνονται δεκτοί και οι μη εμβολιασμένοι με αρνητικό rapid test ή μοριακό τεστ. Όπως κατέστη σαφές θα βρίσκεται στην ευχέρεια του επιχειρηματία να αποφασίσει αν θα αποδέχεται εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

Πλήθος επαγγελματιών δυσανασχετεί με το συγκεκριμένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι ουσιαστικά ο κλάδος χρησιμοποιείται εμμέσως ως μοχλός πίεσης για την αύξηση των εμβολιασμών. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Καρδίτσας κ. Νίκος Γκέκας, κάνει λόγο για «περίπλοκα μέτρα» τα οποία στην πράξη είναι δύσκολο να εφαρμοστούν. Σημειώνει ότι οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του ελεγκτή, ούτε να διαχειριστούν προσωπικά δεδομένα

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα