Προθεσμία 10 ημερών για τις αιτήσεις από τους σεισμόπληκτους του Ν. Καρδίτσας

Δέκα ημέρες περιθώριο έχουν σεισμόπληκτοι του Νομού Καρδίτσας που επλήγησαν από τον σεισμό του Δαμασίου για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής.

Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε τροποποίηση της απόφασης για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, με την οποία εντάσσονται στο μέτρο στήριξης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν στο Νομό Καρδίτσας, αίροντας έτσι την αδικία που υπήρχε και είχε αναδείξει ο «Νέος Αγών».

Κατόπιν αυτού, παρατάθηκε έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής. Για το Ν. Καρδίτσας η απόφαση αφορά τις εξής περιοχές:

-Δήμος Παλαμά
– Κοινότητα Σοφάδων της Δημοτικής Ενότητας Σοφάδων του Δήμου Σοφάδων
– Κοινότητες Ανθηρού και Καρυάς της Δημοτικής Ενότητας Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας.
– Κοινότητες Πύργου Ιθώμης και Χάρματος της Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης, Κοινότητες Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγουλίτσης της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου και όλη η Δημοτική Ενότητα Παμίσου του Δήμου Μουζακίου.

Η διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας https://arogi.gov.gr/, η οποία λειτουργεί με την υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), συνοδευόμενες από το σχετικό Δελτίου Επανελέγχου του ακινήτου ή την Έκθεση Αυτοψίας ή το Πρωτόκολλο Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα