Προκαταβολή αποζημιώσεων, οι οποίες θα είναι «γενναίες» για όσους αγρότες έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά, θα χορηγήσει το επόμενο διάστημα ο ΕΛΓΑ, ενώ η πλήρης αποπληρωμή θα γίνει σε ορίζοντα 3-4 μηνών με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα, στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Π.Ε Καρδίτσας με τη συμμετοχή των αιρετών του Νομού και υπηρεσιακών παραγόντων, για τις αποζημιώσεις στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος, έχουν οριοθετηθεί οι περιοχές στις οποίες η ζημιά στη φυτική παραγωγή ήταν ολοκληρωτική.

Για τους καλλιεργητές των περιοχών αυτών θα δοθεί «γενναία» προκαταβολή (έως 70%), ενώ μικρότερη θα είναι για τους υπόλοιπους ζημιωθέντες παραγωγούς. Ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς το διάστημα προκαταβολής της αποζημίωσης, ούτε και το συγκεκριμένο ύψος της.

Στόχος του ΕΛΓΑ, συνέχισε, είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων σε 3-4 μήνες και κατόπιν να γίνει η εξόφληση των αποζημιώσεων. Ανέφερε ότι οι αγρότες που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή στις καλλιέργειες, θα αποζημιωθούν στο 100% από τον ΕΛΓΑ.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα