Την υπόθεση δωροληψίας ενός δημοτικού υπαλλήλου που κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου καταθέτοντας σχετική μήνυση διερευνά ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου που ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε πταισματοδίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυσή του ο δήμαρχος Βόλου αναφέρει ότι υπήρξαν προφορικές καταγγελίες τριών επιχειρηματιών, παρουσία και τρίτου προσώπου, πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος του δήμου Βόλου ζήτησε χρήματα για να προωθήσει υποθέσεις τους που είχαν μείνει στάσιμες για καιρό.

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί δημόσια ο δήμαρχος Βόλου, σε συνέντευξη τύπου στις 8 Μαΐου: Ειδικότερα είχε αναφέρει ότι “είχα πει στο παρελθόν ότι πριμοδοτώ 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη που θα καταγγείλει διαπλοκή, εκβιασμό ή χρηματικές δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες. Αυτή η πρόταση ισχύει γιατί αρχή μου είναι ότι οι παράγοντες αυτοί έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός τους για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη» είπε και σημείωσε ότι ο υπάλληλος θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, θα απομακρυνθεί από τη θέση του αν οι καταγγελίες αποδειχθούν βάσιμες και πραγματικές. «Για έναν από τους επιχειρηματίες υπήρχε μάρτυρας που ήταν μπροστά στη συζήτηση, ενώ είναι και καταγεγραμμένη η καταγγελία του σε κάμερα. Η δημοτική αρχή είναι κόντρα σε ένα μαύρο παρελθόν που ήταν σύνηθες φαινόμενο να γίνονται συναλλαγές, δοσοληψίες και ύποπτες κινήσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου είναι φιλότιμοι, τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που έχουν μείνει στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε.

Συμπληρωματικά είπε ότι “εάν και εφόσον αυτά αποδειχθούν θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο υπάλληλος το αρνήθηκε αλλά μόνο από τον τρόπο της συζήτησης που κάναμε, εγώ πιστεύω ότι το έχει κάνει”.