Υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται με την έξαρση της πανδημίας είναι ουτοπικό να πιστεύουμε πως θα εξελιχθεί η αθλητική ζωή της χώρας χωρίς προβλήματα, όπως κυλούσε παλαιότερα…

Τα πρώτα “άνω – κάτω” τα δοκιμάσαμε τον περασμένο Απρίλιο όπου πρωταθλήματα διακόπηκαν και διοργανώσεις μετατέθηκαν, ενώ πάνω που πιστεύαμε μέσα στο καλοκαίρι ότι η κατάσταση θα γίνει ελεγχόμενη, με την είσοδο του φθινοπώρου έχουμε μια έξαρση της πανδημίας που φέρνει πολύ κοντά και πάλι την ξενική λέξη που μπήκε στην καθημερινή φρασεολογία μας: το lockdown!
Τα κρούσματα καθημερινά παίρνουν τον ανήφορο και καταρρίπτουν το ένα αρνητικό ρεκορ πίσω από το άλλο και τα περιοριστικα μέτρα όλο και αναβαθμίζονται σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και περισσότερα!

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Το σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο και να διεξαχθούν πρωταθλήματα δίχως προβλήματα.
Ηδη, στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, που έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας λόγω της συμμετοχής της Αναγέννησης και των άλλων δύο ομάδων της Καρδίτσας έχουμε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές αναβολές αγώνων λόγω μέτρων που επιβλήθηκαν στις μετακινήσεις για την Κοζάνη!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατή η διεξαγωγή και του προγραμματισμένου για την προσεχή Κυριακή αγώνα με τον Μακεδονικό Φούφας που βρίσκεται στο Νομό Κοζάνης.

Δεν θα σταματήσουν εδώ όμως οι αναβολές καθώς και την επόμενη Κυριακή είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει το παιχνίδι των “κιτρινόμαυρων” με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης αφού και η Λάρισα μπαίνει στο ίδιο καθεστώς μέτρων!

Το ζήτημα, βεβαίως είναι τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς αν έχουμε τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα χωρίς αναβολές, αφού θ’ απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό!
Αρα, μιλάμε για μια κατάσταση που τινάζει για μία ακόμη φορά στον αέρα τον όποιο προγραμματισμό των ομάδων και βεβαίως “ξενερώνει” τα μέγιστα τους φιλάθλους που ούτως η άλλως δεν έχουν και τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τους αγώνες…

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ…
Εδώ πλέον μπαίνει και το πιο βασικό ζήτημα που είναι το οικονομικό αδιέξοδο των παραγόντων που έχουν τα ηνία των ομάδων. Οχι μόνο δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά (εισιτήρια, χορηγίες κλπ), αλλά αντιθέτως οι υποχρεώσεις είναι όλο και μεγαλύτερες γεγονός που δημιουργεί μια αφόρητη κατάσταση και προφανώς έχει φέρει στα όριά τους τις περισσότερες διοικήσεις!

Δεν θα μπορούσε ν’ αποτελεί εξαίρεση και η Αναγέννηση που μάλιστα έκανε μια σειρά από μεταγραφικές κινήσεις το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πρωταγνωνιστήσει…

Το πως θα εξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Το σίγουρο είναι πως κανεις δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος και ποσω δε μάλλον μια κοινωνική διαδικασία που είναι το ποδόσφαιρο.
Δεν θα είναι τίποτα ίδιο όταν (κανείς δεν γνωρίζει το πότε) θα ξεμπερδέψουμε απ’ αυτόν τον εφιάλτη που μπήκε στη ζωή μας και ανέτρεψε τα πάντα…