Πρόβλεψη - βόμβα καθηγητή για κορωνοϊό: «Πιθανότητα για 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες»

Την άποψη του ότι τα κρούσματα μέσα στις επόμενες 15 μέρες τα κρούσματα του κορωνοϊού, θα φτάσουν τα 5.000 κρούσματα εξέφρασε ο καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ζητεί για τον κορονοϊό καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, προκειμένου να μην έχουμε την «εξέλιξη» της Ιταλίας.

Για τον καθηγητή, θα πρέπει να γίνουν ακόμη σκληρότερα τα μέτρα, προκειμένου να μη θρηνήσουμε αμέτρητα θύματα. Ο Δημήτρης Κουρέτας σε ανάρτησή του προβλέπει μια δύσκολη συνέχεια, καθώς θεωρεί πως στις επόμενες ημέρες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 5.000, όπως επανέλαβε και το πρωί της Δευτέρας στο Open Tv με τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μας να βρίσκονται ήδη κοντά σε αυτά που καταγράφει παγκοσμίως ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Μιλώντας στο OPEN TV υποστήριξε πως θεωρεί δεδομένο ότι η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα λάβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, υποστήριξε ότι τα κρούσματα στην Ιταλάι είναι αποτέλεσμα της ατομικής ανευθυνότητας των πολιτών που «έβγαιναν για ποτό και καφέ», παρά τις προειδοποιήσεις και ζήτησε από τους Ελληνες πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που «κάνει εξαιρετική δουλειά» όλο αυτό το διάστημα.

Ο κ. Κουρέτας υποστήριξε πως από τους πολίτες και μόνο εξαρτάται πλέον το πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα κι αν ο αριθμός θα φτάσει στις 5.000-10.000 ή θα είναι πολύ μεγαλύτερος σε ένα μήνα από σήμερα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων.  Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε.  Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ.  Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Η σκληρή, αλλά ρεαλιστική του ανάρτηση

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί.  Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.  Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα.  Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει.

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.  Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο.  Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του Βοκάκιου. Περιγράφει ωραία πράγματα».

Πηγή: ethnos.gr