Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι της Λάρισας στο άκουσμα των ανακοινώσεων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ότι θα παραμείνουν κλειστά τα μαγαζιά και στις γιορτές και θα λειτουργήσει μόνο το «click away» δηλαδή παραγγελίες ηλεκτρονικά ή με τηλέφωνο.

Μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος ανέφερε πως το μέτρο είναι «στάχτη στα μάτια» των εμπόρων που είναι σε κατάσταση απόγνωσης, παραμένοντας  1,5 μήνα κλειστοί καθώς το lockdown στη Λάρισα είχε ξεκινήσει μία εβδομάδα νωρίτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Και αυτό γιατί, συνέχισε,  το μέτρο του click away ευνοεί μόνο εκείνους που διαθέτουν e-shop και στη Λάρισα αυτοί δεν υπερβαίνουν το 13%. «Με το υπόλοιπο 87% των εμπόρων τι θα γίνει, πως θα κάνουν Χριστούγεννα οι οικογένειές τους, με τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος για να σημειώσει ότι το μέτρο ευνοεί τα πολυκαταστήματα και όχι το λεγόμενο λιανεμπόριο.

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος καταλήγει τονίζοντας ότι η διασπορά του κορωνοϊού δεν γίνεται από τα εμπορικά, αυτό φάνηκε και πριν το Lockdown. «Δεν έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι η Λάρισα και κάθε επαρχιακή πόλη δεν έχουν Harrods, αλλά μικρά μαγαζιά όπου μπαίνει ένας πελάτης την ώρα»…