Ως μία από τις πλέον πετυχημένες αντιπυρικές περιόδους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή για το Νομό Καρδίτσας.

Σε συνέχεια της περυσινής προσπάθειας, καταγράφεται μια εντυπωσιακή μείωση των αγροτοδασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, τη φετινή αντιπυρική περίοδο Μαΐου- Οκτωβρίου σημειώθηκαν σε όλο το Νομό 228 συμβάντα αγροτοδασικών πυρκαγιών, έναντι 495 πέρυσι. Πρόκειται για μια μείωση περίπου στο μισό συγκριτικά με πέρυσι.

Μάλιστα η περυσινή αντιπυρική περίοδος είχε χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως πετυχημένη, αφού η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση (για τα πρόστιμα στις επιδοτήσεις) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους συναρμόδιους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες είχαν περιορίσει σημαντικά την εκδήλωση πυρκαγιών, με το Νομό να καταγράφει τα λιγότερα περιστατικά σε όλη τη χώρα!

Αναλυτικότερα:
-στην Καρδίτσα εκδηλώθηκαν 54 συμβάντα έναντι 143 πέρυσι
– στους Σοφάδες 64 έναντι 157
-στον Παλαμά 55 έναντι 125
-στο Μουζάκι 55 έναντι 70

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Διοικητικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύραρχος κ. Σωτήρης Κορέλας υπογράμμισε ότι σε μια οδυνηρή αντιπυρική περίοδο για τη χώρα με την ελληνική κοινωνία να θρηνεί την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων στην Ανατολική Αττική, είναι ευτυχές για το Νομό ότι συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο ο αριθμός των πυρκαγιών.