Πρώτος σε κιλά, τί θα γίνει τη νέα χρονιά;

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν οι πωλήσεις σύσπορου βάμβακος για την εκκοκκιστική περίοδο 2021-2022 και με βάση τα στοιχεία ο Νομός Καρδίτσας παραμένει «πρωταθλητής» στις παραδόσεις με διαφορά από τη δεύτερη Λάρισα. Η… βαμβακομάνα Καρδίτσα παρέδωσε 142,5 εκ κιλά βάμβακος, η Λάρισα 98,7 εκ., οι Σέρρες 90,1 εκ. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με την Ημαθία και τη Ροδόπη.
Και μπορεί συγκυριακά φέτος οι αγρότες να έλαβαν τιμές αρκετά ικανοποιητικές σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια που κινούνταν ακόμη και κάτω του κόστους, ωστόσο αυτές… εξανεμίζονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής. Οι ανατιμήσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, που συμπαρέσυραν και τα υπόλοιπα καλλιεργητικά κόστη στα αγροεφόδια, αφαίρεσαν την πολύτιμη ρευστότητα από τους αγρότες, που πλέον είναι πιο προβληματισμένοι από ποτέ λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής χρονιάς.
Κι αντί οι συναρμόδιοι υπουργοί να σκύψουν πραγματικά πάνω από τα προβλήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του πιο παραγωγικού κλάδου της χώρας, περιορίστηκαν σε λόγια κατανόησης δίχως να δίνουν λύσεις, ενώ ο υπουργός Οικονομικών πήγε ένα βήμα παρά πέρα προσβάλλοντας ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα!
Σε μια σοβαρή χώρα, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εκρηκτική κατάσταση στην ενέργεια, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα μπαίνει στο επίκεντρο και όχι στην… ουρά της ασκούμενης πολιτικής.
Κ.Π.