Πρώτο βήμα η αποκατάσταση των υποδομών στο Δήμο Μουζακίου και... έπεται ο ψηφιακός του μετασχηματισμός

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ *Φ. Στάθης: Τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η έναρξη των εργασιών για το νέο Κέντρο Υγείας * Κ. Πιερρακάκης: Κονδύλια ύψους 370.000 ευρώ από το πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων

Αυτοψία στις κατεστραμμένες από τον «Ιανό» υποδομές του Μουζακίου πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πιερρακάκης.
Ο υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση θέλει να είναι παρούσα με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία των αποκαταστάσεων, αλλά και στα επόμενα βήματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος των έξυπνων πόλεων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Μουζακίου θα επιχορηγηθεί με το ποσό των 370.000 ευρώ για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.
Αναλυτικότερα, ο κ. Πιερρακάκης, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Μουζακίου το Δήμαρχο κ. Φάνη Στάθη. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στην περιοχή από τον «Ιανό» προκλήθηκαν από τον Πάμισο και ζήτησε από τον υπουργό να ασκήσει πίεση προς την κεντρική διοίκηση προκειμένου να προχωρήσουν τα τεχνικά δελτία και να αρχίσει το συντομότερο η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης.
Κέντρο Υγείας
Επίσης στάθηκε στα προβλήματα που έχουν προκόψει από την κατάρρευση του περιφερειακού δρόμου στην κοίτη του ποταμού, ενώ αναφερόμενος στη ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας διευκρίνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες της τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδίου του Μουζακίου και της έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Μάλιστα ο κ. Στάθης εκτίμησε πως αρχές Ιανουαρίου θα έχουν διεκπεραιωθεί τα συγκεκριμένα ζητήματα και μέχρι το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας.
Πρόσθεσε πως κατόπιν συνεννόησης που είχε με ΤΕΡΝΑ – η οποία υλοποιεί τα έργα αποκατάστασης του υπουργείου- οι εργασίες θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και σε διάστημα 10-12 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί το νέο Κ.Υ. Μουζακιου.
«Παρακολουθούμε τα προβλήματα και θέλουμε να είμαστε παρόντες με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία της αποκατάστασης και στα επόμενα βήματα που αφορουν τον εκσυγχρονισμό των δήμων στη νέα εποχή» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης.
370.000 για τον ψηφιακό
μετασχηματισμό του Δήμου Μουζακίου
Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την έναρξη του προγράμματος των έξυπνων πόλεων ύψους 320 εκ. ευρώ για τους 332 δήμους της χώρας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Από το πρόγραμμα αυτό, θα διατεθούν κονδύλια ύψους 370.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Μουζακίου.
Το πρόγραμμα, διευκρίνισε, θα περνάει μέσα από τους ίδιους τους δήμους, οι οποίοι θα ιεραρχήσουν και προτεραιοποιήσουν έργα και παρεμβάσεις.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα