Οι περιπέτειες που πέρασαν (και περνάνε φυσικά ακόμη) οι Καρδιτσιώτες με την πανδημία αλλα και την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου, δεν θα μπορούσαν ν’ αφήσουν ανεπηρέαστο τον κόσμο του αθλητισμού…

Ο ΑΣ Καρδίτσας διέκοψε βιαίως την προσπάθειά τη στην τρίτη σεζόν παρουσίας του στην Α2 Εθνική κατηγορία λόγω του περσινού lockdown. Σα να μην έφθανε αυτό ήλθε η απίστευτη καταστροφή με την πλημμύρα όπου πέραν όλων των άλλων προκάλεσε ζημιές στο καινούργιο κλειστό μ’ αποτέλεσμα να κλείσει και όλα τα ματς η ομάδα (οσα προλαβε πριν το δεύτερο “λουκέτο”) να τα δώσει μακριά απο την πόλη.
Ακολούθησε πέντε μήνες απόλυτης απραξίας και η επανέναρξη το περασμένο Σάββατο με τον αγώνα (τον πέμπτο κατά σειρά εκτός έδρας!), στην Αθήνα κόντρα στον Τρίτωνα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ…
Και επιτέλους σήμερα έφθασε η στιγμή που οι “κυανόλευκοι” θα δώσουν το πρώτο ματς στην έδρα τους για το πρωτάθλημα, καθώς προηγήθηκε μόνο αυτό με τον Πανερυθραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.
Πρόκειται για τον αγώνα που είχε αναβληθεί στην 1η αγωνιστική (λόγω της καταστροφής) με τον Αμύντα Αθηνών από τον οποίο αν βγουν νικητές θα κάνουν ένα ακόμη βαθμολογικό άλμα.

Μάλιστα με δεδομένο ότι την ερχόμενη αγωνιστική (7η) του πρωταθλήματος το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξανά εντός έδρας αγώνα, αυτή τη φορά με τον Οίακα Ναυπλίου, οι προϋποθέσεις να πιάσει ακόμη και την πρώτη θέση ο ΑΣΚ παρά την ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον Τρίτωνα, υπάρχουν.
Δυστυχώς, μιλάμε για αγώνες που δεν μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει, αφού τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί εδώ και ένα χρόνο απαγορεύουν την παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες.

Ας δούμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα – όπως το συνηθίζει – ενόψει της σημερινής αναμέτρησης:
«Με στόχο τη νίκη, ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται τον Α.Ο. Αμύντας Υμηττού την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) στις 5 μ.μ. στο νέο κλειστό γυμναστήριο σε εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Φτάσαμε στον Απρίλιο, για να αγωνιστεί ο ΑΣΚ για πρώτη φορά εντός έδρας σεζόν !!!
Και οι πέντε αγώνες που έδωσαν οι «κυανόλευκοι» ήταν εκτός έδρας, λόγω της μετάθεσης έδρας, εξαιτίας των ζημιών στο νέο κλειστό γυμναστήριο που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου 2020. Έτσι, ενώ την πρώτη αγωνιστική ο ΑΣΚ υποδεχόταν τον Αμύντα, αυτό το παιχνίδι δεν έγινε και αναβλήθηκε, ενώ στη συνέχεια η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας, έφερε τις δυο ομάδες αντιμέτωπες έξι μήνες μετά !!!

Tο ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στον αγώνα με τον Αμύντα, μια πολύ έμπειρη και συμπαγής ομάδα με μακρά και σημαντική παρουσία στην κατηγορία.
Οι πολύ έμπειροι στην κατηγορία Ζούπας, Κουκουνιάς, Βαρδιάνος, Κανονίδης, οι ταλαντούχοι Τοπάλι, Γκάτζο, Μπέλης, Σιούντρης, Οικονόμου, Σάλεχ κάτω από τις οδηγίες του προπονητή Μάη Κωνσταντινίδη, συγκροτούν ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο, που παλεύει σε κάθε αγώνα για την επικράτηση.

ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τους αγώνες, δε δίνει τη δυνατότητα της παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο, όμως όλοι οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα από το κανάλι του ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας στο youtube, στο παρακάτω link.
Διαιτητές της συνάντησης, έχουν οριστεί οι κ.κ. Στ.Ταρενίδης, Ευφραιμίδης και Κ.Ταρενίδης από την Πιερία.

• Το Παγκράτι επιβλήθηκε χθες με 71-74 στην Καβάλα για την 6η αγωνιστική. Σήμερα γίνεται και το ματς Πανερυθραϊκός – Φίλιππος Βεροιας.